Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

πρώτη μεγάλη νίκη του Νίκου Παππά απέναντι στους καναλάρχες της διαπλοκής

Ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς


Το πρώτο χαστούκι στη διαπλοκή από την Κομισιόν



Την πρώτη μεγάλη νίκη έναντι των καναλαρχών της διαπλοκής πέτυχε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς με τα καλά μαντάτα να έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Κομισιόν. Η Κομισιόν απέρριψε το αίτημα της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), περί παράκαμψης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα typologies.gr, η Κομισιόν δεν θέτει ζήτημα παράβασης της κοινοτικής  ως προς την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.
Το επιχείρημα της Ένωσης Ιδιοκτητών δεν έγινε δεκτό μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στις Βρυξέλλες. Αντίθετα, ανοιχτό παραμένει για την Κομισιόν το θέμα της ανεξαρτησίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και των παρεμβάσεων του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και της διάταξης για τη δημιουργία ξεχωριστού παρόχου δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ.
Δεν είναι τυχαίο το ότι οι απαντήσεις της Κομισιόν δίνονται έναν μήνα πριν από την κατάθεση των αιτήσεων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ενώ έχει δημοσιοποιηθεί και στα διεθνή Μέσα η σχετική προκήρυξη. Η Κομισιόν συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τις διατάξεις του νόμου 4339/2015, με τον οποίο η ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό, και ζητάει την επαναφορά της «ανεξαρτησίας» της ρυθμιστικής αρχής. Σε ό,τι αφορά την ίδρυση και τη λειτουργία ξεχωριστής εταιρείας για την ψηφιακή της ΕΡΤ, η Κομισιόν θεωρεί ότι πρόκειται για άμεσα ελεγχόμενη κρατική εταιρεία και πως η ενέργεια αυτή παραβιάζει τον ανταγωνισμό με την Digea.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: