Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πριν τις άδειες... ανοίγει και ο φάκελος του σκανδάλου της DIGEA



Αποφασισμένη η κυβέρνηση να επιβάλει την τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο την ώρα που κορυφώνονται οι αντιδράσεις καθώς ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται στη τελική ευθεία. «Με όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια οι καναλάρχες θα έπρεπε να σιωπούν τονίζουν κυβερνητικές πηγές», σημειώνοντας ότι σύντομα θ’αρχίσει να διερευνάται το σκάνδαλο με τον διαγωνισμό της Digea.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αδειοδότηση των καναλιών και με τις αντιδράσεις από ένα μέρος των καναλαρχών να αυξάνεται προοδευτικά, η κυβέρνηση εμφανίζεται προσηλωμένη στον αρχικό της στόχο να «επιβάλει την τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», ανοίγοντας παράλληλα το «ξεχασμένο» θέμα της Digea.

Στο μεταξύ, ο επικοινωνιακός και νομικός «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει συνεχίστηκε με τις εξώδικες δηλώσεις που απηύθυνε ο ΣΚΑΪ στην Singular Logic και την θυγατρική της τράπεζας Εurobank, Eurobank Business Exchanges. Το κανάλι του Φαλήρου εγείρει ενστάσεις σχετικά με την διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Λίγες ώρες αργότερα, κυβερνητικοί κύκλοι επεσήμαναν στο newpost.gr πως «με όσα έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας κανονικά θα έπρεπε να σιωπούν» και πως «πολύ σύντομα θα αρχίσει να διερευνάται σε βάθος και το σκάνδαλο με τον διαγωνισμό της Digea, ο οποίος έγινε με έναν υποψήφιο».

Η σκληρή αυτή αντεπίθεση από την κυβερνητική πλευρά στρέφεται, ουσιαστικά, κατά συγκεκριμένων στελεχών τηλεοπτικών σταθμών, που πρωταγωνίστησαν εκείνη την εποχή στην υπόθεση της Digea.

Λίγο νωρίτερα κύκλοι της Singular απαντούσαν μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως «η εταιρεία είναι γνωστή για την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα με την οποία υλοποιεί μεγάλα έργα πληροφορικής στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα. Όπως και στην περίπτωση των εκλογών, είναι υπεύθυνη για την συγκέντρωση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά προφανώς δεν διαμορφώνει τα αποτελέσματα».
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: