Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας - Δεν κάνει πίσω

Αποφασισμένος ο Αλέξης Τσίπρας - Δεν κάνει πίσω

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ - «Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Δεν μπορώ να κάνω πίσω, απ’ την ελληνική πρόταση που υποβάλαμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας στους Μέρκελ και Ολάντ, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το Σάββατο το βράδυ.
Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, επεσήμανε στους συνομιλητές του, ότι το ελληνικό σχέδιο πρότασης των 47 σελίδων περιγράφει τα έσχατα όρια των ελληνικών υποχωρήσεων και ότι σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί αξιώσεις όπως το κόψιμο του ΕΚΑΣ ή η μεταφορά του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό στο 23%.
Έτσι κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος επεσήμανε τις μέγιστες ευθύνες που επωμίζονται όσοι θέλουν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα.
Γενικά στη συζήτηση του Σαββάτου ο Αλ. Τσίπρας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος που περιείχε το βαρυσήμαντο άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Monde.
Και όπως τόνισε στο Newsbomb.gr συνεργάτης του, σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθεί και στη νέα, κρίσιμη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με Μέρκελ και Ολάντ, στην οποία είναι πιθανό να συμμετάσχουν τελικά και οι Λαγκάρντ και Γιούνκερ.
Ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί, ότι η παρέμβαση του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην ουσία διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση στην προώθηση των θέσεών της. Επισημαίνει, ότι ο αμερικανός Πρόεδρος κάνει αναφορές σε κρίσιμες έννοιες, όπως η «βιώσιμη ανάπτυξη», τέλος της λιτότητας και η ανάγκη εξεύρεσης λύσης, επειδή ένα πιθανό Grexit θα δημιουργούσε σοβαρές παρενέργειες στην παγκόσμια οικονομία.
Απ’ την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός εντάσσει τις τελευταίες τοποθετήσεις των Σουλτς, Γιούνκερ, Σόιμπλε σε ένα –όπως τόνισε στους συνεργάτες του- παιχνίδι εκβιασμού της κυβέρνησης της τελευταίας στιγμής.
Τους υπογράμμισε επίσης, ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε το λαό, που ακουμπά στη συνεπή θέση της κυβέρνησής μας, δεν θα περάσει ο εκβιασμός».
Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε ακόμα –για άλλη μια φορά- την αγανάκτησή του για τη στάση ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ, που –όπως τόνισε- «αναπαράγουν κλίμα τρόμου κι επιχειρούν καθημερινά να τρομοκρατήσουν το λαό».
Και μάλιστα, πρόσθεσε, λειτουργούν παράλληλα με την «τρόικα εσωτερικού», υπαινισσόμενος προφανώς παρόμοιες τοποθετήσεις ηγετών της αντιπολίτευσης...
Να επισημάνουμε τέλος, ότι –όπως πρώτο έχει γράψει το Newsbomb.gr- ένα σημείο στο οποίο η ελληνική πλευρά μπορεί να καταθέσει νέα πρόταση είναι η αύξηση κατά 1 μονάδα του μειωμένου (από 6 σε 7) και του μεσαίου (από 11 σε 12) συντελεστή του ΦΠΑ. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: