Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Κυβερνητικές ελπίδες για συμφωνία τη Δευτέρα - Άγνωστος «Χ» το ΔΝΤ

Κυβερνητικές ελπίδες για συμφωνία τη Δευτέρα - Άγνωστος «Χ» το ΔΝΤ


Μόνο χαμένη υπόθεση δεν είναι για την κυβέρνηση το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, καθώς βλέπει, τον ένα μετά τον άλλον, τους μεγάλους παίκτες να παίρνουν θέση υπέρ της γρήγορης λύσης. Από τη σκοπιά αυτή, το σημερινό EuroWorking Group ξαφνικά αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον.

Η θέση που πήρε ο Φρανσουά Ολάντ επ' αυτού ήταν σαφής («Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα»), ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να πιστώνουν θετικό ρόλο τα τελευταία 24ωρα και στον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Και σε δύο επίπεδα μάλιστα: Αυτό του χρέους, θέμα στο οποίο εργάζεται με επιμονή, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, αλλά και σε εκείνο του δημοσιονομικού... κόφτη. Με άλλα λόγια στηρίζει την ελληνική πρόταση, απορρίπτοντας τη λογική των πρόσθετων προληπτικών μέτρων, αναφέρει η Αθήνα. Αντιθέτως, «το ΔΝΤ παραμένει ...άγνωστος 'Χ'», δήλωνε η ίδια πηγή, χωρίς να κρύβει την ανησυχία της.

Στο εσωτερικό μέτωπο, η μάχη περιστρέφεται γύρω από την πρόσφατη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς την κυβέρνηση να προβαίνει σε κάποια δήλωση. Αυτό δεν αποτρέπει ωστόσο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνουν μπροστά. Όπως η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Ράνια Σβίγκου, η οποία πίσω από τη διαστρέβλωση όσων δήλωσε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος, βλέπει «σύγχυση και πανικό», ενώ και ο ευρωβουλευτής -αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούληςμίλησε, επίσης μέσω twitter, για «αθλιότητα» και «λάσπη».

Με αφορμή εξάλλου τη δήλωση Μητσοτάκη, που είχε ζητήσει να μην δίνονται αφορμές για παρερμηνείες, κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, έλεγε στο newpost.gr., ότι «κατ' ουσίαν έδρασε μονταζιέρα εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, που ...αγόρασε αμέσως ο Μητσοτάκης».


του Νίκου Παπαδημητρίου NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: