Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Σάλος με τις κατάρες του Αμβρόσιου σε Φίλη: «Να σαπίσει το χέρι του και…» [video]

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, εναντίον του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, και όσων δεν νηστεύουν.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αφού προηγουμένως είχε προηγηθεί η περιφορά του Επιταφίου στο Αίγιο, ο Μητροπολίτης έβγαλε λόγο από την πλατεία Αγίας Λαύρας, ζητώντας από τα θεία να τιμωρήσουν τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για την πρόβλεψη περί κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών, καθώς και όσους έφαγαν κρέας την Μεγάλη Παρασκευή δημοσίως.
«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας», δήλωσε, ενώ για τους άθεους είπε: «Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν».
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Μια γυναίκα μάλιστα βγήκε μπροστά στο πλήθος και φώναξε «αυτό δεν είναι αγάπη», με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο να απαντά: «Την ξέρω εγώ την αγάπη καλύτερα από εσένα, έδωσα τη ζωή μου στο Χριστό και τα νιάτα μου, και την αγάπη μου στο Χριστό».

Δείτε το βίντεο με τις κατάρες του Αμβρόσιου για τον Φίλη:


Τελικά, ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε θλιβερό χρυσοποίκιλτο καρναβάλι που την κατ’ εξοχή ημέρα της αγάπης φτύνεις κατάμουτρα τον Θεάνθρωπο που δίδαξε την συγχώρεση και την αγάπη; Ποιο δύσοσμο δαιμόνιο φωλιάζει στο άρρωστο μυαλό σου και ποια δύναμη σκότους ελέγχει τη διαβολική διχαλωτή σου γλώσσα που πέρα κάθε έννοια πολιτισμού προσβάλει βάναυσα θρησκεία, Θεό και ανθρώπους;
Καιρός να σκεφτεί η πολιτεία ότι η ώρα του διαχωρισμού κράτους και πολιτείας έχει προ πολλού φτάσει… Αρκετά με τους κάθε είδους κερασφόρους Αμβρόσιους.

Δημοσίευση σχολίου