Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015: Ποιοι ζητούν την ψήφο μας;

Εκλογές 2015: Ποιοι ζητούν την ψήφο μας;
Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να μας πείσουν ότι επί πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που άφησαν τον τόπο να κυλιέται στο βούρκο της διαφθοράς κρύβοντας όλες τις υποθέσεις κάτω από το χαλί, άλλαξαν αίφνης και θα αναλάβουν τις ευθύνες τους να αποκαλύψουν την αλήθεια.


Πέντε χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα και σε ένα βράδυ έγιναν «σταυροφόροι» κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Μόνο που η ιστορία τους διαψεύδει:
-Λίστα Λαγκάρντ: Τα στικάκια που γυρνούσαν από γραφείο σε γραφείο και τα «βαριά» ονόματα που συγκάλυψαν.


Με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις η ΝΔ κατάφερε να διασώσει τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου (αλλά και όλο το σινάφι των συμβούλων που είχαν γύρω τους) από ενδεχόμενες ποινικές και πολιτικές ευθύνες, σε σχέση με την εν λόγω λίστα εντός της οποίας «παρελαύνουν» τα ονόματα εργολάβων, καναλαρχών και υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα σχεδιάζεται αμνήστευση όλων αυτών, με αντάλλαγμα δημόσια έργα… Άλλωστε τα εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούνκερ είναι πολλά και το «σύστημα» εξουσίας επιθυμεί διακαώς τα χρήματα να πάνε για άλλη μια φορά σε συγκεκριμένες τσέπες.


-Σκάνδαλο Υποβρυχίων: Εκτός από τον Άκη όλοι οι άλλοι είναι… αθώοι
Πρόκειται για την υπόθεση που αποτυπώνει την απύθμενη υποκρισία του πολιτικού συστήματος. Το σύστημα συγκάλυψε πλήρως όλους τους άλλους υπουργούς άμυνας, αλλά και τον τότε κυβερνητικό εταίρο του Σαμαρά, κύριο Βαγγέλη Βενιζέλο. Με επιβολή «κομματικής πειθαρχίας» κατά τη διάρκεια της ψήφισης για τον σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής βγήκαν όλοι «λάδι». Αλήστου μνήμης ήταν και το έκτακτο κλείσιμο της βουλής, προκειμένου να παραγραφούν τα κακουργήματα. Για την ιστορία θυμίζουμε ότι στις 18-03-2014 ο Εισαγγελέας Διαφθοράς έστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη το διαβιβαστικό από το οποίο προέκυπτε ότι διαπιστώθηκαν ευθύνες για Υπουργούς και συγκεκριμένα για τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου σχετικά με το σκάνδαλο των Υποβρυχίων.


Η κυρία Κουτζαμάνη καθυστέρησε σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες (!) να αποστείλει την ποινική δικογραφία στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. Η δικογραφία έφτασε στον Αθανασίου στις 05-05-2014, ο οποίος βεβαίως έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή όχι αμέσως, αλλά όλως τυχαίως στις 04-06-2014, δηλαδή την ημέρα που έκλεισε η Βουλή!
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όλοι οι άλλοι υπουργοί που πέρασαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις επίμαχες περιόδους με τις υπογραφές των συμβάσεων που αφορούσαν τα υποβρύχια αλλά και τα τότε μέλη των ΚΥΣΕΑ ήταν πολιτικοί τουρίστες. Κανείς τους δεν γνωρίζει τίποτα για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις.


-Χρηματοδότηση με 11,5 εκατ. ευρώ του αδελφού του πρωθυπουργού
Άλλη μια ιστορία που πέρασε στα ψιλά γράμματα της ειδησεογραφίας των συστημικών ΜΜΕ που έπαιρναν πακτωλό χρημάτων μέσω κρατικών διαφημίσεων από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες. Πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του Πρωθυπουργού της Ελλάδας! Με το θέμα βεβαίως δεν ασχολήθηκε ποτέ κανένας!
-Συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, μέσω της απόρριψης της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.
-Τροπολογία που χαρίζε τα χρέη των καναλιών
-Τροπολογία που αθωώνε τους καταχραστές
-Τροπολογία που χαρίζει τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα της κλεπτοκρατίας
-Το θάψιμο της δικογραφίας για χρηματισμό Μιχελάκη
-Το θάψιμο της δικογραφίας για ψευδές πόθεν έσχες Αθανασίου.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά.

Η κυβέρνηση που σήμερα υπερασπίζονται τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και η Φώφη Γεννηματά έσπασε κάθε ρεκόρ ανευθυνότητας και συγκάλυψης.


Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο «εξαφανισμένος» σήμερα Αντώνης Σαμαράς, έσπασε τα ακόλουθα ρεκόρ από Ιούνιο τον 2012 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014:
• 5 συνολικά ομιλίες στην Βουλή μέσα σε δυόμιση χρόνια. Εξ αυτών καμία ομιλία μέσα στο 2014.
• Μηδέν απαντήσεις στην Βουλή σε ερωτήσεις πολιτικών Αρχηγών.
• 25 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αντί για νομοσχέδια.
• 90 δικογραφίες κατά υπουργών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που καταχωνιάστηκαν στο «συρτάρι».
• 3 προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές που απορρίφθηκαν (Μνημόνιο, Σκάνδαλο Υποβρυχίων, ΕΡΤ).
• 2 μόλις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου (πλην πανηγυρικών και τυπικών).


Όλα τα παραπάνω θα τα θυμάται ο ελληνικός λαός την ώρα που θα μπαίνει στο παραβάν…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: