Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΔΟΥ το μεγαλοστέλεχος του Ποταμιού, δημοσιογράφος που εμπλέκεται σε κακουργηματική απάτη! Αλλά τα ΜΜ»Ε» δεν τον είδαν!

ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΟΙ ΠΟΤΑΜΗΔΕΣ! Νεο σκανδαλο μετά από αυτό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σταυρος Θεοδωρακης συγκαλύπτει το πιό πρόστυχο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
Να γιατί τυποι όπως ο Σουλτς εκβιάζαν για να τους βάλουν στην κυβέρνηση…
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιοποίησε τα στοιχεία των εμπλεκομένων πρόκειται για το Φωκίωνα Φουντουκίδη. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε ανδρόγυνο Αυστριακών, o 50χρονος Herbert Teissel και η 46χρονη σύζυγός του Anna Teissel. Σύμφωνα με την αστυνομία σχεδόν μέσα σε μία 3ετία, και ειδικότερα από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013 οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξαπάτησαν τουλάχιστον είκοσι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα Αττικής.
Ως «όχημα» της δράσης τους, παρουσίαζαν πέντε εταιρίες, διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων -κατά την Αστυνομία- αποτελούσε υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία, ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων ερευνάται. Ο 50χρονος Αυστριακός και η 46χρονη σύζυγός του εμφανίζονταν κατά περίπτωση ως διαχειριστές και νόμιμοι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, με τις οποίες υποτίθεται ότι θα συνεργάζονταν τα θύματα δια μέσω ενός πολύπλοκου και σκοπίμως δυσνόητου –όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία- προγράμματος που αποδείχθηκε ανύπαρκτο.
Πιο ειδικά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «πυραμίδας» και με δέλεαρ το εύκολο και μεγάλο κέρδος, οι επιτήδειοι έπειθαν τους ανυποψίαστους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν με αρχικό χρηματικό κεφάλαιο στο υποτιθέμενο πρόγραμμα, το οποίο δήθεν θα τους καθιστούσε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων – συμβεβλημένων με τις παραπάνω εταιρίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι υπόσχονταν στους παθόντες, τους οποίους συναντούσαν σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που οργάνωναν για τον σκοπό αυτό, ότι χάρη στη συνεργασία αυτή θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους και ότι θα εξασφάλιζαν έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην αγορά προϊόντων μεταξύ των δήθεν συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.
Προκειμένου δε να πείσουν τους παθόντες, τους παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα κι ότι θα έπαιρναν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρονται ότι αποκόμισαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα ανέρχεται σε 81.071 ευρώ, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εξαπατήθηκαν από τους ίδιους.
Και… βραβευμένος
«Είμαι δημοσιογράφος. Εκδίδω περιοδικά και διατηρώ ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (ηλεκτρονικές εφημερίδες) σε περιοχές στην Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπως το Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα κ.α.
Εκδότης υπήρξα επίσης της πανελλαδικής εφημερίδας για την οικολογία και το περιβάλλον «βιολογικά» καθώς και της ιστορικής-πολιτιστικής εφημερίδα«Πόντος». Εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο και τιμήθηκα με το πρώτο βραβείο ελληνικής τηλεόρασης 1992 για το ντοκιμαντέρ «Αποστολή στην Ίμβρο» όπου αποκάλυπτα τα δράμα των τελευταίων Ελλήνων της Ίμβρου που καταπιέζονταν από το ρατσιστικό τουρκικό καθεστώς έγραφε ο ίδιος πριν τις εκλογές ενώ για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος με το Ποτάμι ανέφερε: Αγαπώ την πολιτική και τη θεωρώ μία ανώτερη μορφή εθελοντισμού. Δεν είχα ψηφίσει κανένα κόμμα τα τελευταία 14 χρόνια, ως τις πρόσφατες Ευρωεκλογές, καθώς το παλιό πολιτικό σύστημα δεν εξέφραζε τα όνειρα μου για την Ελλάδα του αύριο. Είμαι από αυτούς που δεν είχαν και δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν αυτά τα 14 χρόνια. Η λύση ήρθε από το «Ποτάμι» που με ξανάβαλε στην πολιτική. Νέα νοοτροπία, φρέσκιες ιδέες, ανοιχτό σε όλους, δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας.»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: