Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΔ: ΟΣΟ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΤΡΑΒΗΞΕ,,,



Κατήφεια επικρατεί στη ΝΔ και ήδη άρχισαν τα σημάδια αποσυσπείρωσης ακόμα και μέσα στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Μεϊμαράκη. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έπεσε ο Βαγγέλης ανεβαίνοντας στην εξέδρα, ούτε καν η μικρή συγκέντρωση της Ομόνοιας, αλλά ότι στη Συγγρού κατάλαβαν πως «όσο τράβηξε ο Βαγγέλης, τράβηξε. Και δεν ήταν αρκετό για να κερδίσουμε».

Τα μηνύματα από στελέχη της ομάδας που στήριξε επικοινωνιακά την ΝΔ είναι αρνητικά για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Το παραδέχονται και οι ίδιοι στα μηνύματά τους. Η εκτίμηση είναι πως η ΝΔ έκανε καλή προσπάθεια, άλλαξε το κλίμα στην επαρχία και μείωσε την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως…

Όμως υπάρχουν μία σειρά από παράγοντες που οδηγούν στη νίκη του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο πάντα – ακόμα και στις δύσκολες μέρες του – στην παράσταση νίκης, η οποία είναι διαχρονικά αυτή που σου λέει ποιος θα κερδίσει. Αυτό το σημείο έδειχνε πάντα ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό προστίθενται και ειδικές κατηγορίες στις οποίες η ΝΔ και ο Β. Μεϊμαράκης δεν έχουν απήχηση. Όπως παραδέχονται τα ίδια τα επικοινωνιακά στελέχη της Συγγρού που συμμετείχαν και μάλιστα αφιλοκερδώς στην καμπάνια της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στη νεολαία και τις γυναίκες. Ακόμη ο Τσίπρας είναι ισχυρότερη προσωπικότητα από τον Μεϊμαράκη, καθώς η κοινή γνώμη θεωρεί ότι διαπραγματεύθηκε μέχρις εσχάτων υπέρ του λαού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει και στα social media.

Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: όπως λένε τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, οι Έλληνες «δεν γύρισαν πλάτη» στην ψήφο της 25ης Γενάρη. Δηλαδή δεν επιστρέφουν στο παλαιό καθεστώς και δεν αποδέχονται ότι έκαναν λάθος, όπως τους ζητά η ΝΔ επιμένοντας στη γραμμή Σαμαρά – και έχει σημασία ότι αυτό το κατάλαβαν ακόμη και οι σαμαρικότεροι του Σαμαρέως…

AvantiPopoloGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: