Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκαλύψεις Φαλτσιανί: Η «λίστα Λαγκάρντ» που έφτασε στην Ελλάδα είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουνΟ Ερβέ Φαλτσιανί, που βρίσκεται πίσω από την «λίστα Λαγκάρντ», εξετάστηκε σήμερα από τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς που μετέβησαν στο Παρίσι για α λάβουν την κατάθεσή του. Να σημειωθεί ότι ο Φαλτσιανί είχε υποκλέψει στοιχεία χιλιάδων καταθετών από την τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Η εξέταση του διεξήχθη στην Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι κάτω από συνθήκες πλήρους μυστικότητας και έγινε γνωστή μετά την ολοκλήρωσή της το απόγευμα της Παρασκευής.  Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες στην κατάθεση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, και οι τρεις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου - Μεταξά,  Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης.
Νομικοί κύκλοι τονίζουν πως η κατάθεση του, δίνει το έναυσμα για αξιολόγηση από τις εισαγγελικές αρχές όλων των στοιχείων σχετικά με τους δικαιούχους των υπεράκτιων εταιρειών. Τα ονόματά τους είναι πλέον γνωστά στις Ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επίμαχη κατάθεση σηματοδοτεί νέες ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
«Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν», φέρεται να είπε ο Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς, στην κατάθεσή του.
Να σημειωθεί ότι ο Φαλτσιανί, από τον Μάρτιο του 2014 είχε ενημερώσει μέσω συνέντευξης στο HOT DOC πως θέλει να καταθέσει στις ελληνικές Αρχές. Δυστυχώς… δεν ήθελαν.
Δημοσίευση σχολίου