Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτός ο Βασιλάκος που κατηγορούσε τον Mεϊμαράκη για τα υποβρύχια.. της Ν.Δ δεν ήταν..;;

14/7/2011
Φωτιές άναψε  η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας κ. Ευάγγελου Βασιλάκου στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων την περίοδο 2006-2009. Ο κ. Βασιλάκος, ο οποίος διετέλεσε γγ Εξοπλισμών όταν Υπουργοί ήταν οι κ.κ. Βενιζέλος και Μειμαράκης,
παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία στην επιτροπή επιχειρώντας να τεκμηριώσει την εμπλοκή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ειδικότερα, καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ευθύνες για τις «απαράδεκτες συμβατικές προβλέψεις, την υπερτιμολόγηση και την κακή εκτέλεση των συμβάσεων». Για τους Υπουργούς Άμυνας της ΝΔ είπε ότι «ευθύνονται για την καταβολή των πληρωμών, ενώ οι συμβάσεις εκτελούνταν πλημμελώς ή καθόλου». Ωστόσο, ο κ. Βασιλάκος διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να κρίνει εάν αυτές οι ενέργειες οφείλονται σε λάθος εκτίμηση ή δόλο, αλλά υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση προκάλεσαν βλάβη στο δημόσιο συμφέρον.
Αίσθηση πάντως προκάλεσαν και οι βαρύτατες αιχμές που άφησε ο κ. Βασιλάκος κατά των κ.κ. Καρατζαφέρη και Μειμαράκη για τους οποίους είπε ότι «οι αγοραίες εκφράσεις «μπροστάντζας» και «νονός» χρησιμοποιούνταν από τους εμπόρους όπλων για να περιγράψουν τους δύο αυτούς πολιτικούς».
Για τον κ. Μειμαράκη ο κ. Βασιλάκος στην κατάθεση του στη Βουλή είπε με νόημα : « Κατ’ επανάληψη ο κ. Μειμαράκης διατύπωσε ανακρίβειες για το όλο θέμα των υποβρυχίων, πιθανόν γιατί όταν διεξάγοντας οι διαπραγματεύσεις το 2006-2009 ο ίδιος ήταν απών από τις εξελίξεις αλλά έδειχνε ενδιαφέρον για τις πληρωμές προς την εταιρεία».

Για τον κ. Καρατζαφέρη και τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. ο κ. Βασιλάκος επεσήμανε ότι « ο χρόνος υποβολής των ερωτήσεων του ΛΑ.Ο.Σ. συνέπιπτε με συγκεκριμένα γεγονότα που λάμβαναν χώρα στις διαπραγματεύσεις».

«Η υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων είναι δυσώδης σε όλες τις πτυχές της, απαιτεί ενδελεχή εξέταση και έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία πρώτης τάξεως πολιτική ευκαιρία για την αποκαθήλωση διεφθαρμένων πολιτικών», υποστήριξε στην κατάθεση του ο κ. Βασιλάκος.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις και στις κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων. «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται για τις απαράδεκτες συμβάσεις προβλέψεις, την υπερτιμολόγηση και την κακή εκτέλεση των συμβάσεων, και οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου άμυνας ευθύνονται για την καταβολή πληρωμών ενώ οι συμβάσεις εκτελούνταν πλημμελώς ή καθόλου. Το αν οι ενέργειες αυτές έγιναν από λάθος εκτίμηση ή δόλο είναι ζήτημα προς διερεύνηση και διαλεύκανση από την παρούσα ή όποια άλλη επιτροπή, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ενέργειες αυτές προξένησαν βλάβη στο δημόσιο συμφέρον, η οποία μάλιστα θα μπορούσε και πρέπει να ποσοτικοποιηθεί» υπογράμμισε ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνα..

Υ.Γ 
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο κ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: