Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«Στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε ΟΧΙ στο παλιό καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής»

«Ζητάμε εντολή αποτροπής της παλινόρθωσης της διαφθοράς και της διαπλοκής», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην πρωτεύουσα της Αχαΐας σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Γεωργίου, την Τετάρτη το βράδυ.


Φωτογραφίες: BONETTI


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους ψηφοφόρους μία πρώτη και όχι δεύτερη, ευκαιρία ώστε η Αριστερά να αλλάξει την Ελλάδα. «Δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία γιατί δε μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη» έσπευσε να διευκρινίσει.

Με το παλιό και χρεοκοπημένο καθεστώς δεν είναι εύκολο να ξεμπερδέψει κανείς με μιας, τόνισε και συμπλήρωσε ότι ζητάμε τώρα την τρίτη και οριστική ετυμηγορία για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού, κατεβαίνοντας με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από την επόμενη Δευτέρα για να εγγυηθούμε τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο.

Για να προχωρήσουμε, συνέχισε, τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία για να ανασάνει.

Καταλήγοντας, υπερθεμάτισε ότι κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζεται από τη Ν.Δ., τη διαπλοκή και τη διαφθορά.




Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα:

·         Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας.
·         Στις 5 του Ιούλη η στεντόρεια φωνή της Ελλάδας ακούστηκε στις τέσσερις γωνιές της γης. Θα ξανακουστεί σε τέσσερις μέρες. Γιατί και στη κάλπη της Κυριακής όχι ψηφίζουμε: Όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης.
·         Θέλω να καλέσω, ιδιαίτερα από τις νέες και τους νέους, να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα για την ελπίδα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας.Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά.
·         Ακόμα κι ο ίδιος ο Φαλτσιανί, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα για τη λίστα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη. Μα, είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα. Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους;
·         Πως θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο; Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; 
·         Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος και τα μεσαία στρώματα που αναπνέουν και αγωνίζονται τίμια για να κερδίσουν τη ζωή με τη δουλειά τους.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά τους.
·         Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι η ΝΔ θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μειμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;
·         Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά που, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων και άπληστων εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετέτρεψε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους; Που έκανε την αγορά εργασίας ζούγκλα, όπου όποιος εργοδότης θέλει πληρώνει, όσο θέλει πληρώνει, όταν θέλει πληρώνει - και πρέπει ο εργαζόμενος να του είναι και ευγνώμων;
·         Θα διαπραγματευτούν για τους εργαζόμενους τα κόμματα τα οποία κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και που εμείς τώρα διαπραγματευόμαστε να επαναφέρουμε;
·         Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι θα διαπραγματευτεί για τον έμπορο και το μικρομεσαίο, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές τον αφανισμό τους; Που είχαν συμφωνήσει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο; Και ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και με τη σκληρή διαπραγμάτευση, καταφέραμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία της ΝΔ και να διατηρήσουμε το σημερινό καθεστώς των 7 Κυριακών.
·         Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι μπορεί να σας προστατεύσουν απέναντι στους δανειστές, αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι  μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς -  για το λαό και τον τόπο;
·         Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους εκείνοι που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;
·         Ο κος Μειμαράκης ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κου Σαμαρά. Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι πολίτες ταλαντεύονται αναποφάσιστοι ή όσοι φλερτάρουν με την αποχή.
·         Τι να την κάνετε μια Αριστερά που απλώς καταγγέλλει, αλλά δεν ματώνει     για σας; Η Αριστερά που απλά και μόνον καταγγέλλει είναι ακίνδυνη και βολική για το κατεστημένο και την ολιγαρχία. Αντίθετα, η Αριστερά που μάχεται, παρεμβαίνει και αγωνίζεται για να            αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προς           όφελος των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας,       είναι ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που έχουν μπροστά τους το παλιό πολιτικό κατεστημένο και η ντόπια και ξένη η ολιγαρχία.
·         Και από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων,  ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους. Γιατί εμείς ενώνουμε το λαό μας σ' ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Για την ανάπτυξη και την αλλαγή.



Δημοκρατικέ λαέ της Αχαΐας,
Πολίτες της Πάτρας,

Σήμερα ψηφίσατε.
Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση, αντάξια της Πάτρας των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων, είναι το δικό σας νέο μεγάλο Όχι στην απελπισμένη προσπάθεια του παλαιού καθεστώτος για παλινόρθωση.
Σήμερα αποφασίσατε και ψηφίσατε για εσάς, για τη ζωή σας, για τα παιδιά μας.
Αποφασίσατε και ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί, πολίτες της Πάτρας, η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας.
Για αυτό και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του Όχι είναι σήμερα εδώ.
Όπως ήταν χθες στη Λάρισα, προχθές στο Κερατσίνι, στη Καλαμάτα, στη Καβάλα, στα Γιάννενα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του Όχι είναι παρούσα, ενεργή και αποφασισμένη.
Για να μην ακυρώσει η ψήφος μας στις 20 Σεπτέμβρη τη μεγάλη κατάκτηση της 5ης του Ιούλη.
Την αξιοπρέπεια, τη περηφάνια και την αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας.

Στις 5 του Ιούλη η στεντόρεια φωνή της Ελλάδας ακούστηκε στις τέσσερις γωνιές της γης.
Θα ξανακουστεί σε τέσσερις μέρες.
Γιατί και στη κάλπη της Κυριακής όχι ψηφίζουμε:
Όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης.
Όχι στην Ελλάδα της συντήρησης και της ολιγαρχίας.

Στη κάλπη που θα κρίνει τη διακυβέρνηση του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ψηφίζουμε για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της προκοπής.
Ψηφίζουμε για ένα αύριο με σταθερότητα, ασφάλεια, κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική.
Ψηφίζουμε την ελπίδα και την αλλαγή.

Την Κυριακή δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη Δευτέρα ο λαός μας τη δική του κυβέρνηση.

Και από αυτή τη μάχη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Γιατί και αυτή η κάλπη έχει χαρακτήρα δημοψηφίσματος.
Όποιος απέχει, γέρνει τη πλάστιγγα προς την άλλη μεριά.
Είναι σα να ψηφίζει υπερ όλων αυτών που τον οδηγούν στην αποχή.
Υπέρ του κράτους της κοινωνικής αδικίας και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.
Υπέρ  της συντηρητική παλινόρθωσης.
Γιατί κάθε ψήφο που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ.

Γι' αυτό, από εδώ, από την Πάτρα της μεγάλης δημοκρατικής παράδοσης, καλώ κάθε πολίτη να πάει την Κυριακή στην κάλπη.
Και να μην σπαταλήσει την ψήφο του.
Να δώσει όχι δεύτερη αλλά  πρώτη ευκαιρία στην Αριστερά ν' αλλάξει την Ελλάδα.
Δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία γιατί δε μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη.
Και για αυτό ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη.

Εντολή αποτροπής της παλινόρθωσης του κράτους της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Και ανατροπής του σχεδίου τους για μια μικρή «αριστερή παρένθεση» στο φαύλο καθεστώς της εξουσίας τους.

Για αυτό και θέλω σήμερα από τη Πάτρα των αγώνων της Νεολαίας, τη Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα, των μαθητικών και φοιτητικών αγώνων,
Θέλω να καλέσω, ιδιαίτερα από τις νέες και τους νέους, να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα για την ελπίδα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας.
Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά.
Για να σταματήσει η διαρροή επιστημόνων στο εξωτερικό.
Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να προκόψουν στη πατρίδα μας.
Γιατί μόνο με τη νέα γενιά μπροστά, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Ο αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, πολίτες της Πάτρας, είναι ένας αγώνας διαρκής και δύσκολος.
Δεν είναι μια μάχη που σπαταλιέται σε μια νύχτα.
Είναι ένας πόλεμος που θέλει αντοχή, επιμονή και πείσμα.
 Και αυτό το πείσμα, το δικό σας πείσμα, το πείσμα των νέων ανθρώπων, ζητάμε στη κάλπη την Κυριακή.
Για να μην αφήσουμε να επιστρέψουν όσοι θέλουν να θυσιάζουν το λαό στο βωμό της ολιγαρχίας.
Και να ξαναχτίσουν το καθεστώς της αδικίας και της ανομίας.
Για να παίρνουν θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες οι διαπλεκόμενοι ημέτεροι.
Και να συνεχίζουν το πάρτι τους με δανεικά και αγύριστα.
Από τις τράπεζες, που, την ίδια στιγμή, έχουν κλείσει τη στρόφιγγα για τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά.


Γι' αυτό, οι νέες και οι νέοι, η μεσαία τάξη, ο κόσμος της εργασίας και της δημιουργίας, οι μικρομεσαίοι, οι φτωχοί και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες, ενώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί γνωρίζουν ότι μόνον η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους υπερασπιστεί.
Μόνον η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί για την προστασία των δικών τους συμφερόντων.

Για να μην μπορούν τα οργανωμένα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να συνεχίσουν να μας βάζουν τρικλοποδιές, με τα κόμματα που σιτίζουν.

Πολίτες της Πάτρας,
Με το παλιό και χρεοκοπημένο καθεστώς δεν είναι εύκολο να ξεμπερδέψει κανείς με μιας.
Για αυτό τώρα ζητάμε τη Τρίτη και οριστική ετυμηγορία σου για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο.

Την πρώτη φορά, στις 25 Γενάρη, με την εκλογή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.
Τη δεύτερη, στις 5 του Ιούλη, με το περήφανο, το μυριόστομο Όχι.
Και την τρίτη και φαρμακερή στις 20 Σεπτέμβρη, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ.
Ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής.

Γιατί, πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι, αν εγκαταλείψετε την Ελλάδα στους ομοτράπεζους του κυρίου Χριστοφοράκου, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τρόφιμους της λίστας Λαγκάρντ και στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής, πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι αυτοί είναι σε θέση να διαπραγματευτούν;

Ακόμα κι ο ίδιος ο Φαλτσιανί, που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα για τη λίστα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη.
Μα, είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα.
Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους;

Πως θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο;
Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; 

Εμάς, πολίτες της Πάτρας, μόνον εσείς μας έχετε στο χέρι.
Κανείς άλλος.
Μόνον από εσάς εξαρτιόμαστε.
Από κανέναν άλλον.
Μόνον σε εσάς λογοδοτούμε.
Σε κανέναν άλλον.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα μεγαλοαστών, γραφειοκρατών και στελεχών ξεκομμένων από τις ανάσες της κοινωνίας.
Ζούμε ανάμεσά σας.
Δουλεύουμε μαζί σας.
Σας κοιτάμε με καθαρό βλέμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος και τα μεσαία στρώματα που αναπνέουν και αγωνίζονται τίμια για να κερδίσουν τη ζωή με τη δουλειά τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη του τόπου.
Το κόμμα που υπερασπίζεται τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς.
Όλες και όλους εσάς, που κάθε μέρα δίνετε το μεγάλο και δύσκολο αγώνα της ζωής.
Τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης.

Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι η ΝΔ θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μειμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;

Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά που, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων και άπληστων εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετέτρεψε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους;

Που έκανε την αγορά εργασίας ζούγκλα, όπου όποιος εργοδότης θέλει πληρώνει, όσο θέλει πληρώνει, όταν θέλει πληρώνει - και πρέπει ο εργαζόμενος να του είναι και ευγνώμων;

Θα διαπραγματευτούν για τους εργαζόμενους τα κόμματα τα οποία κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και που εμείς τώρα διαπραγματευόμαστε να επαναφέρουμε;

Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι θα διαπραγματευτεί για τον έμπορο και το μικρομεσαίο, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές τον αφανισμό τους;

Που είχαν συμφωνήσει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο;

Και ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και με τη σκληρή διαπραγμάτευση, καταφέραμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία της ΝΔ και να διατηρήσουμε το σημερινό καθεστώς των 7 Κυριακών.

Πιστεύετε στ' αλήθεια, πολίτες της Πάτρας, ότι μπορεί να σας προστατεύσουν απέναντι στους δανειστές, αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι  μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς -  για το λαό και τον τόπο;

Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους εκείνοι που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;

Αυτοί που μας ζήταγαν να υπογράψουμε όταν οι πιστωτές μας έδιναν συμφωνία με 20 δις μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή 20 δις περισσότερα μέτρα;

Αν τολμά λοιπόν ο κος Μειμαράκης να ισχυριστεί ότι ο ίδιος ή ο κος Σαμαράς θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ας το πεί ανοιχτά.
Δε μπορεί όμως.

Ο κος Μειμαράκης ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κου Σαμαρά.
Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του.
Ας το σκεφτούν αυτό όσοι πολίτες ταλαντεύονται αναποφάσιστοι ή όσοι φλερτάρουν με την αποχή.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας.
Δεν αφήνουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω.
Την Κυριακή πηγαίνουμε, όλες και όλοι, στις κάλπες και ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.


Πολίτες της Πάτρας,

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από την επόμενη Δευτέρα για να εγγυηθούμε τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο.
Για να προχωρήσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία για να ανασάνει.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από την επόμενη Δευτέρα για να συνεχίσουμε το έργο της επτάμηνης άνοιξης.
Αλλά και για ν' ανοίξουμε νέους δρόμους.

Ένα έργο που ξεκινήσαμε, δια πυρός και σιδήρου, και σε κατάσταση πολιορκίας.
Αλλά με το λαό σταθερά μαζί και δίπλα στην κυβέρνησή του.
Γι' αυτό το καταφέραμε.
Γι' αυτό και θα τα καταφέρουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μπορέσαμε λοιπόν να καταφέρουμε :
·            Την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης - που ήταν ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Που, με την κάρτα σίτισης, διασφάλισε ότι 350.000 συνάνθρωποί μας θα έχουν κάθε μέρα φαγητό.
Και ξανάφερε το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Μισό εκατομμύριο συνάνθρωποί μας ήδη ωφελούνται από τις ρυθμίσεις του.

·            Το νόμο για τις 100 δόσεις, που έβγαλε τη θηλιά της υπερχρέωσης από λαιμό χιλιάδων οικογενειών και έδωσε οξυγόνο σε επαγγελματίες και σε χιλιάδες επιχειρήσεις.
1.100.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρύθμισαν τα χρέη τους και ανασαίνουν ξανά.

·            Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους εκπαιδευτικούς, επανασυστήσαμε τη δημοτική αστυνομία και αποκαταστήσαμε στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους. Υλοποιούμε την πρόσληψη 4500 ανθρώπων για τη στελέχωση της υγείας.

·            Αποποινικοποιήσαμε τη μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ και καταργήσαμε την αυτόφωρη διαδικασία. Έτσι βγάλαμε τη θηλιά της δίωξης και δώσαμε ανάσα στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.
Στους μικρομεσαίους και τους εμπόρους.

·            Καταργήσαμε το χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία  και εξασφαλίσαμε την περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

·            Ανοίξαμε το μέτωπο για τις συλλογικές συμβάσεις και καταργήσαμε το νόμο της πολιτικής επιστράτευσης.

·            Υψώσαμε τείχος στις μαζικές απολύσεις και στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

·            Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.

·            Αρχίσαμε να βάζουμε χέρι στους ολιγάρχες της διαπλοκής και σε όσους γεμίζουν τις λίστες της φοροδιαφυγής.

Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες και τις πρώτες καμπάνες για τους καταγεγραμμένους στις λίστες των διαπλεκόμενων φοροφυγάδων, που ήταν μόνο η αρχή.

Από τις 21 Σεπτέμβρη Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε:

·            Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά κεφάλαια.
                        Μόνο εμείς το αποτρέψαμε στη διαπραγμάτευση.
            Μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε για το μέλλον.

·         Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, τον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

·         Για να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ώστε να βελτιώσουμε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου στην πράξη.

·         Για να βάλουμε τέλος στο κομματικό κράτος της κλεπτοκρατίας, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας και να εμπεδώσουμε το κράτος δικαίου και αξιοκρατίας. Να εμπεδώσουμε τις ίσες δυνατότητες και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το που ζουν και ποιες οικονομικές δυνατότητες έχουν.

·            Για να επαναθεμελιώσουμε το κοινωνικό κράτος.
Να οργανώσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και την επείγουσα ιατρική. Να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας σε όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με κάρτα υγείας και ασφαλιστική κάλυψη.

·                Για να ενισχύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της - και ως βασικού φορέα απασχόλησης.
Με νέο αναπτυξιακό νόμο και ρευστότητα, με ειδικά προγράμματα και μικροπιστώσεις, από τη νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Με τη μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας και την προσπάθειά μας για την έμμεση φορολογική ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πολίτες της Πάτρας,

Είχα έρθει στην πόλη σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχα δεσμευτεί ότι θα αποδώσουμε το θαλάσσιο μέτωπο στην πόλη.
Η κυβέρνησή μας ξεκίνησε να κάνει τη δέσμευση αυτή πράξη.
Με το  προσχέδιο συμφωνίας που είναι σε διαβούλευση, αίρεται η παραχώρησή του από το ΤΑΙΠΕΔ και τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών και παραχωρείται οριστικά στο Δήμο Πάτρας.
Σας διαβεβαιώνω σήμερα ότι ο χώρος αυτός θα είναι κοινόχρηστος.
Ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί, δεν πρόκειται να πουληθεί, δεν πρόκειται να εμπορευματοποιηθεί.

Επίσης σχεδιάζουμε την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου Ρίου-Πάτρας στη διαδρομή Ψαθόπυργου-Κάτω Αχαΐας, πάνω στην παλιά σιδηροδρομική γραμμή.

Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη και η σύνδεσή της με τις παράλιες περιοχές έως την Κάτω Αχαΐα δημιουργούν από μόνες τους συνθήκες αντιστροφής του μαρασμού και της απο-ανάπτυξης στην οποίαν είχαν καταδικάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτήν την πόλη.
Δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης για όλη την Πάτρα.

Παράλληλα, θα υλοποιήσουμε το πάγιο αίτημα της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας για την άρδευση από το φράγμα του Πηνειού.
Είναι έργο χαμηλού κόστους, που θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής,  με αιχμές τον πρωτογενή τομέα και την αύξηση της απασχόλησης.

Επίσης, θα συνδέσουμε το Πανεπιστήμιο και το Επιστημονικό Πάρκο με την τοπική οικονομία, ώστε να υπάρχει διάχυση της καινοτομίας και επιχειρηματική και παραγωγική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Πολίτες της Πάτρας,
Στις 12 Ιούλη, με κλειστές τράπεζες και με το πιστόλι στον κρόταφο, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους δανειστές για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Γνωρίζουμε ότι έχει δυσκολίες.
Απέτρεψε, όμως, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή.
Ανέτρεψε το σχέδιο του Grexit.
Και επιτρέπει να πάρει ανάσα η χώρα.
Με τη χρηματοδότηση, με τα αναπτυξιακά κονδύλια, τη δέσμευση για τη μείωση του χρέους, την υπαγωγή στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
 Βαδίζουμε σε μια νησίδα σταθερότητας.
Και μπορούμε τώρα να οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μεγάλη μάχη των αλλαγών, χωρίς τις οποίες είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βγούμε από το βάλτο.

Στις 12 του Ιούλη υπερασπιστήκαμε την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.
Ματώσαμε, μείναμε όρθιοι και προχωράμε.
Γιατί η Αριστερά υπάρχει για να ματώνει για το λαό.

          Η Αριστερά υπάρχει για να προστατεύει τους πιο φτωχούς, τους πιο          αδύναμους             στην κοινωνία.
          Όχι για να τους παραδίδει ανυπεράσπιστους    στην ολιγαρχία.

          Αν εμείς δεν ματώσουμε για τους φτωχούς ανθρώπους, ποιος θα το κάνει;
          Τι να την κάνετε μια Αριστερά που απλώς καταγγέλλει, αλλά δεν ματώνει    για σας;
          Η Αριστερά που απλά και μόνον καταγγέλλει είναι ακίνδυνη και βολική για το κατεστημένο και την ολιγαρχία.
          Αντίθετα, η Αριστερά που μάχεται, παρεμβαίνει και αγωνίζεται για να           αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προς όφελος των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας,   είναι ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που έχουν μπροστά τους το παλιό             πολιτικό κατεστημένο και η ντόπια και ξένη η ολιγαρχία.

Γι' αυτό  ο αγώνας συνεχίζεται.
Και αγώνας σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ.
Σημαίνει κυβέρνηση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολίτες της Αχαΐας,

Για μία ακόμα φορά, δίνουμε τη μάχη μόνοι εναντίον όλων.
Μόνοι, ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γι' αυτό και πάλι μαζί θα νικήσουμε.

Η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας.
Η νίκη θα είναι δική σας.

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό.
Κερδίζουμε το αύριο.

Και από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

Γιατί εμείς ενώνουμε το λαό μας σ' ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.
Για την ανάπτυξη και την αλλαγή.

Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε, βήμα-βήμα, αυτό το δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο.
Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της αλλαγής.
Και θα νικήσουμε.
Να είστε βέβαιοι γι' αυτό.

Γεια σας και με τη νίκη.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα.
Πόρτα-πόρτα, σε όλη την Πάτρα, σε όλη την Αχαΐα.
Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ.
Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Γεια σας και με τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: