Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Προβάδισμα 5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata για την «καταγραφή των επιλογών για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου», που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% (από το 23% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη έρευνα της 25ης Αυγούστου), ενώ επεται η Ν.Δ. με ποσοστό 23,5% (από 19,5% στην προηγούμενη έρευνα). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ 4,5%, το Ποτάμι με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3,5%. Η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 2,5%, ποσοστό που δεν εξασφαλίζει την είσοδό τους στη Βουλή. 

Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων- στο 17,5%, ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες. Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων (17,5%) ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες. Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας από το 37% του εκλογικού σώματος, έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει ποσοστό 25%. Το 25% των ερωτηθέντων θεωρεί πάντως ότι «κανένας» δεν είναι κατάλληλος για την πρωθυπουργία. 

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. 

Σε δεύτερη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Hellasnet (με κεντρικό κανάλι το Attica TV), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 28%, με τη ΝΔ να βρίσκεται 4,5 μονάδες πίσω, συγκεντρώνοντας το 23,5%. Τρίτο κόμμα είναι αυτό των «αναποφάσιστων», αφού στην απάντηση: «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» το ποσοστό είναι 17,5%, με τη Χρυσή Αυγή να αγγίζει το 6,5%. Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ έχουν 4,5%, με τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα να είναι τα εξής: Ποτάμι 4%,Ένωση Κεντρώων 3,5%, άλλο κόμμα 3%, ενώ ΛΑΕ και ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν μόλις το 2,5%.
Δημοσίευση σχολίου