Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Κατηγορούν τον Βασιλάκο ενώ ο προϊστάμενός του Μεϊμαράκης αλωνίζει

politika_tetarti10

Στο εδώλιο 18 πρόσωπα για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς η οποία φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την προμήθεια 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, που είχαν εισηγηθεί η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και το υπουργείο Άμυνας.  Μεταξύ των προσώπων που θα παραπεμφθούν σε δίκη, για το αδίκημα της απιστίας είναι οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου), Γιώργος Κολίρης (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου – Παπαντωνίου) αλλά και ο Ευάγγελος Βασιλάκος (επί υπουργίας Μεϊμαράκη).

Η εισαγγελέας ζητάει επίσης να δικαστεί και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, για ηθική αυτουργία σε απιστία. Σύμφωνα με την δικογραφία, η προμήθεια ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο, όπως διαπιστώνει η εισαγγελέας, επέφερε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει η εισαγγελέα, στην εταιρεία καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ το σύστημα παρεμβολής απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης. Το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών έχει τον τελευταίο λόγο περί παραπομπής ή όχι.

Cassandra

Δεν υπάρχουν σχόλια: