Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα



Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα


Μήνυμα για την 27η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, από την Ελενα Κουντουρά.

Ο εορτασμός της 27ης Σεπτεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας, τονίζει στο μήνυμά της η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.
Η Ελλάδα, όπως τονίζει, συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. Ο τουρισμός αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Συμβάλει περίπου 20% στο ΑΕΠ της χώρας μας και δημιουργεί 1.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στις προσπάθειες εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση.
Με το ιστορικό ρεκόρ αφίξεων 26 εκατομμυρίων τουριστών και τα 15,5 δισ. ευρώ έσοδα υπολογίζουμε να κλείσει η τουριστική χρονιά για το 2015, αναφέρει η κ. Κουντουρά. Μια μεγάλη επιτυχία που προήλθε από τη συλλογική προσπάθεια του Υπουργείου, των εποπτευόμενων φορέων του ΕΟΤ και ΞΕΕ, των περιφερειών, και όλου του ιδιωτικού τουριστικού κλάδου.
«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το έργο μας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Είμαστε αισιόδοξοι και ταυτόχρονα σε εγρήγορση ώστε να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερα βήματα και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα», επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός και συμπληρώνει: «Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν σε ποιότητα, σε υποδομές, σε εκπαίδευση, σε παροχή υπηρεσιών. Όλοι όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον Ελληνικό τουρισμό μπορούν και οφείλουν να συστρατευθούν μαζί μας, ώστε να καταφέρουμε μέσα από μια διαρκή συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη, που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα, στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: