Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μetron Analysis: Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,4% από τη ΝΔ



Στην δημοσκοπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 0,4% της ΝΔ, ενώ στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας πριν από μία εβδομάδα το προβάδισμα είχε η ΝΔ με διαφορά 0,6%.
Η δημοσκόπηση στην εκτίμηση ψήφου δίνει στην εκτίμηση ψήφου οριακό ποσοστό 3% στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζονται εκτός Βουλής τόσο οι ΑΝ.ΕΛ. όσο και η Λαϊκή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου είναι τα εξής: ΣΥΡΙΖΑ 31,7%, ΝΔ 31,3%, Χρυσή Αυγή 6,2%, ΚΚΕ 5,9%, Ενωση Κεντρώων 5,9%, Ποτάμι 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,2%, Λαϊκή Ενότητα 3,3% και Ανεξάρτητοι Ελληνες 3%.
Τα αντίστοιχα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΝΔ 24,7%, Χρυσή Αυγή 4,9%, ΚΚΕ 4,7%, Ενωση Κεντρώων 4,6%, Ποτάμι 4,4%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,1%, Λαϊκή Ενότητα 2,6 % και Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 8,5%.
Ως δημοφιλέστερος αρχηγός εμφανίζεται οριακά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 46% έναντι 45% του Αλέξη Τσίπρα.
Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων καταγράφεται στην τρίτη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο να περνά μπροστά με μικρή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει τη ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.
Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες τοποθετούνται σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, αλλά και στο ενδεχόμενο του μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αλλά και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, όπως και έναντι των πολιτικών αρχηγών.
Στο μεταξύ, διαφορά 5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Pro Rata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Λαϊκή Ενότητα και ΑΝΕΛ βρίσκονται στο όριο της εισόδου αλλά φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού «ψηφίζουν» οι ερωτηθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: