Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκόπηση E-VOICE: Σαφές προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ. Tι θα ψηφίσουν όσοι είπαν ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα


Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της e-voice αποκλειστικά για τα dikaiologitika.gr , που διεξήχθη σε δείγμα 1007 ατόμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29% και προηγείται με 3,6% της Ν.Δ που ακολουθεί με 25,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1% ενώ Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ μετριούνται στο 5%. Η ΛΑ.Ε στο 4,2%, ενώ μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. που καταγράφονται στο 3,1%.
Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,6. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή.
Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τις 29 μονάδες καθώς συγκεντρώνει το 55,1% έναντι 26,1% της Ν.Δ.

«Που πάνε οι ψήφοι όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα»
Εντυπωσιακό είναι το εύρημα της δημοσκόπησης όσον αφορά το που κατευθύνονται εκλογικά οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.
Στο συγκεκριμένο ερώτημα το 65,2% παραμένει στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και μόλις το 6,8% μετακινείται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως το 7,9% του «ΟΧΙ» δηλώνει πως θα ψηφίσει Ν.Δ στις επικείμενες εκλογές.

«ΟΧΙ σε κόμμα Γιάνη…»
Η δημοσκόπηση της e-voice για τα dikaiologitika.gr ζήτησε με ερώτημα της από τους πολίτες να απαντήσουν πως θα έβλεπαν την ίδρυση κόμματος από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Τα αποτελέσματα σίγουρα θα απογοητεύσουν τον πρώην τσάρο της οικονομίας, αφού το 58% των ερωτηθέντων είναι αρνητικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το 25,1% αδιάφορο και μόλις το 13,5% απάντησε θετικά.

«Σημαντικές οι εκλογές της Κυριακής»
Ένα τρίτο ειδικό ερώτημα αφορούσε στο πόσο σημαντικές θεωρούν οι πολίτες τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Συγκεκριμένα πολύ και αρκετά σημαντικές τις θεωρεί το 63,9% των ερωτηθέντων, ενώ λίγο και καθόλου το 35,5%
www.dikaiologitika.gr
Δημοσίευση σχολίου