Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος: Αποχωρώ από την πολιτική αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή

Την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος στην περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.
Στο ερώτημα, αν στην πιθανότητα της μη εισόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Κοινοβούλιο έχει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως αν είναι πρώτος θα τον υπουργοποιήσει ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εγώ θα αποχωρήσω από την πολιτική. Αν δεν μπούμε στη Βουλή και ο ελληνικός λαός δεν θέλει τη δική μας φωνή, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να παραμείνω στην πολιτική». Τόνισε πως «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δέχομαι τη δημοκρατική διαδικασία. Αν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν με θέλουν στη Βουλή, δεν θα είμαι στη Βουλή. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εμείς δείξαμε μία εντιμότητα στη συνεργασία μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (ΑΝΤ1).
Στο ερώτημα αν αυτό θα σημάνει και τη διάλυση του κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. απάντησε: «Δεν διαλύεται το κόμμα, είναι ένα κίνημα πολιτών, θα προχωρήσει, θα γίνει ένα συνέδριο κ.ο.κ.».
Οσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ο κ. Καμμένος σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι από την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον δείχνουν εκτός Βουλής αλλά το κόμμα μπαίνει στη Βουλή.
Επίσης, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εάν συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν θα συμμετέχω», ξεκαθάρισε.
Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι, τόνισε χαρακτηριστικά: «εάν ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίσει τα εθνικά θέματα και τα θέματα της εκκλησίας, να κάτσουμε να μιλήσουμε για ορισμένα πράγματα». Σχολιάζοντας τη λίστα Λαγκάρντ και τα πρόσωπα που εμπεριέχει, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η δήλωση του Φαλτσιανί, ότι κανείς δεν του ζήτησε στοιχεία εδώ και πέντε χρόνια, έπρεπε να δείξει το νικητή των εκλογών.
Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει στα ψηφοδέλτιά της "το μισό ποινικό κώδικα", αναφερόμενος στον κ. Μαντούβαλο, αλλά και στη στήριξη όπως είπε, της ΝΔ στον κ. Γεωργίου, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος απομάκρυνε τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος δεν διώκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: