Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λαός νικητής, ο Τσίπρας πρωθυπουργός, η διαπλοκή ξεδοντιασμένη

Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook 
  Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook
 
“ Την Κυριακή το βράδυ ο λαός θα είναι ο νικητής, ο Τσίπρας πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και η διαπλοκή, τα ντόπια συμφέροντα, η Νέα Δημοκρατία και όσοι επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια και ανωμαλία θα απομείνουν ξεδοντιασμένοι και περιθωριοποιημένοι να παρακολουθούν από τον κάδο της ιστορίας την αντεπίθεση του λαού μας για προκοπή, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ξαναχτίσιμο της πατρίδας.  ”
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, μετά την εντολή που έλαβε την 25η του Γενάρη και τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, έδωσε μία σκληρή και έντιμη μάχη διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως εντεταλμένος του ελληνικού λαού και μόνο, έδωσε έναν τιτάνιο και σκληρό αγώνα κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα στο ντόπιο κατεστημένο και στην ολιγαρχία, κόντρα στη διαπλοκή και στα συμφέροντα που απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος και παλινόρθωσής τους, κόντρα στους ακραίους ευρωπαϊκούς κύκλους και στα διατεταγμένα από το βιομηχανικό κατεστημένο της Γερμανίας πολιτικά όργανα, όπως ο Σόιμπλε, που επεδίωκαν την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, κόντρα στους αποστάτες "συντρόφους" του για τους οποίους το ζητούμενο δεν υπήρξε ποτέ ο κυβερνητισμός, αλλά αποκλειστικά η στείρα ηγεμονία στην Αριστερά.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις που δέχονται μήνες τώρα από το εγχώριο πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο, από το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του χθες, από την πιο Μαύρη Δεξιά που παραμένει πιστή στις κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική αντιπαράθεση και τη λογική διακυβέρνησης που έχει δώσει η ακροδεξιά σέχτα Σαμαρά, παρά τα πισώπλατα "μαχαιρώματα" που δέχτηκε από τους αποστάτες, οι οποίοι έριξαν την πρώτη Αριστερή κυβέρνηση στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου, έμειναν όρθιοι και ισχυροί. 

Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες, το κατατρομαγμένο, ενόψει του επερχόμενου ξεδοντιάσματος, ντόπιο κατεστημένο έχει επιδοθεί σε πρωτοφανή απόπειρα εκτόξευσης λάσπης με στόχο να αποδομήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του, να επηρεάσει τη βούληση του ελληνικού λαού, να προασπίσει τα κεκτημένα του σάπιου πολιτικο - οικονομικό - επιχειρηματικού παρασιτικού συμπλέγματος συμφερόντων, να αβαντάρει τους πολιτικούς του προστάτες, να διατηρήσει ζωντανό το τέρας της διαπλοκής που επί δεκαετίες έχει στήσει πάρτι στις πλάτες του ελληνικού λαού. Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη χαλάει τα σχέδια όσων πίστευαν ότι με ευκολία θα ξεμπερδέψουν με τον ελληνικό λαό, με τον ελληνικό λαό που ψήφισε πρώτη φορά στις ευρωεκλογές του 2104, που εξέλεξε την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη του 2015, που είπε το υπερήφανο ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη ενισχύοντας το οπλοστάσιο της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη δύσκολη μάχη που έδωσε με τους δανειστές και τους συντηρητικούς κύκλους που μεθόδευαν Grexit. Αυτός ο λαός, όμως, είναι ο ίδιος λαός που δεν υπέκυψε όταν εκβιάστηκε με την επιβολή των capital controls. Και αυτός ο λαός γνωρίζει πως αν υλοποιεί το μαύρο σχέδιο της "Αριστερής παρένθεσης", θα έχουν επί της ουσίας αποτελέσει παρένθεση οι μέρες "λαϊκής κυριαρχίας" που έζησε αυτός ο τόπος τους τελευταίους μήνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα και το λαό μας.

Ο ελληνικός λαός που έχει ένστικτο, γνωρίζει ότι ο εγκλωβισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε σχήματα συνεργασίας με τη Δεξιά, τα οποία προμοτάρει και προωθεί -προσπαθώντας να τα επιβάλει ως αναγκαία το κατεστημένο - θα σημάνει και την ταφόπλακα της ελπίδας για έξοδο από την κρίση και για ριζική πολιτική αλλαγή, με όχημα την κονιορτοποίηση των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς και της προόδου. Γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι η πολιτική σταθερότητα, στην παρούσα συγκυρία, μπορεί να έρθει μόνο με ισχυρή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα. Ξέρει, επίσης, ο ελληνικός λαός πόσο επικίνδυνο για την δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο είναι η ανάδειξη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε αξιωματική αντιπολίτευση, αν το αποτέλεσμα της κάλπης αποτελέσει οδηγό για εκτρωματικά κυβερνητικά σχήματα. Έχει πείρα ο ελληνικός λαός και έχει αντιληφθεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λάβει καθαρή εντολή, τότε θα τρίβει τα χέρια της η νέα διαπλοκή, η οποία στο μεταξύ θα ετοιμάζεται για το νέο πλιάτσικο με ισχυρό της όπλο τη δυνατότητα να παρεμβαίνει, μέσω των πολιτικών δυνάμεων του χθες, στο κυβερνητικό έργο. Θα τρίβουν επίσης τα χέρια τους, όλοι εκείνοι που θα κληθούν, αν σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους σε βάρος του ελληνικού λαού και όλοι εκείνοι που θα κληθούν να πληρώσουν όλα όσα δεν πλήρωσαν και τα χρωστούν σε εμάς.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα του νικητή λαού μας για φυγή προς τα μπρος. Ο ελληνικός λαός έχει ισχυρή μνήμη. Γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία, η οποία επιχείρησε τελευταία να φορέσει το προσωπείο της τάχα μου συναινετικής πολιτικής δύναμης, το ΠΑΣΟΚ, που εξακολουθεί και έχει στις τάξεις του εχθρούς των λαϊκών συμφερόντων όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το Ποτάμι που αποτελεί το δημιούργημα της διαπλοκής στο εν εξελίξει σχέδιο για πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος και χειραγώγηση του δημοκρατικού διαδικαστικού πλαισίου, συναποτέλεσαν πριν από λίγο καιρό το ενιαίο πολιτικό σχήμα των προθύμων να υλοποιήσουν, χωρίς διαπραγματευτική βούληση, τα αντιδημοκρατικά, αντικοινωνικά και λαοκτόνα σχέδια των δανειστών, των πρόθυμων να γίνουν οι δοτές μαριονέτες των διευθυντηρίων των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης,  την εποχή που ο ελληνικός λαός έλεγε το μεγάλο ΟΧΙ, στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη.

Γνωρίζει επίσης ο ελληνικός λαός ότι το ΟΧΙ είναι το μεγάλο κτήμα των αγώνων του, το οποίο πολιτικές και κοινωνικές μειοψηφίες, όπως η Λαϊκή Ενότητα - που μέσω της απροκάλυπτης και ντροπιαστικής αποστασίας ενέπλεξε τον ρόλο της στο σχέδιο με την επωνυμία "Αριστερή παρένθεση" ανατρέποντας την κυβέρνηση Τσίπρα - επιχειρούν να καπηλευτούν και να καπελώσουν με τον πλέον απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο. Ο λαός που είπε το μεγάλο ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη θα πει το νέο μεγάλο ΟΧΙ στις 20 του Σεπτέμβρη. Θα πει ΟΧΙ στην παλινόρθωση της διαπλοκής και του παρασιτικού ολιγαρχικού συστήματος. ΟΧΙ στην επιστροφή από το παράθυρο της Δεξιάς και εκείνων που ο ελληνικός λαός πέταξε έξω, από την πόρτα, τον Γενάρη. ΟΧΙ στη ρύθμιση της πολιτικής ζωής από τα τζάκια της διαπλοκής.

Τους προηγούμενους μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την Ελλάδα μέσα στην μάχη διεθνοποιώντας το ελληνικό ζήτημα, τοποθετώντας το θέμα του χρέους στο επίκεντρο της συζήτησης με προοπτική διευθέτησής του, προκαλώντας ρήγματα που ανέδειξαν ακόμη πιο ευδιάκριτα τη διαφοροποίηση ανάμεσα στις προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όλα αυτά μέσα από τη νέα συμφωνία που επετεύχθη, μία συμφωνία που έχει βαρύ κόστος, αλλά και δίνει προοπτική. Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε μέσα σε επτά μήνες, όλα όσα δεν έκαναν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις που ρήμαξαν τον τόπο. Τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, θα ξεμπερδέψει με το παλιό και με τη δύναμη του νικητή λαού θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα τους λογαριασμούς με το χθες της υποταγής, της υποτέλειας, της εθελοδουλίας και της οπισθοδρόμησης.

Την Κυριακή το βράδυ ο λαός θα είναι ο νικητής, ο Τσίπρας πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και η διαπλοκή, τα ντόπια συμφέροντα, η Νέα Δημοκρατία και όσοι επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια και ανωμαλία θα απομείνουν ξεδοντιασμένοι και περιθωριοποιημένοι να παρακολουθούν από τον κάδο της ιστορίας την αντεπίθεση του λαού μας για προκοπή, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ξαναχτίσιμο της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: