Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα Τσίπρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Τέρμα στους μηχανισμούς και στις ομαδοποιήσεις

Το στίγμα

Μηνύματα αλλαγών σε κυβέρνηση και κόμμα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη σύσκεψη με τους συνεργάτες τους μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη της Κυριακής.
Τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έδωσε «καθαρή εντολή για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση» διαμήνυσε ότι πρέπει να διορθωθούν οι αστοχίες και οι αδυναμίες του πρώτου επταμήνου και έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης την αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία, την απομείωση του χρέους και το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Σε ό,τι αφορά την λειτουργία του - βαθιά τραυματισμένου από την διάσπαση - ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλεξης Τσίπρας έδειξε δρόμο δραστικών αλλαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του Κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Στο μέτωπο της διακυβέρνησης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» και πρόσθεσε: «Άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία».Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: