Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι με τις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής

Διαπλοκή
Διαπλοκή
“ Η διαπλοκή τρέμει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα συντρίψει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Για αυτόν τον λόγο, η διαπλοκή ποντάρει στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης", που είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να ανατραπεί.  ”

Οι δημοσκόποι, που τόσο στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, όσο και στο δημοψήφισμα έπεσαν έξω, έπιασαν και πάλι δουλειά παίζοντας με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και διαδραματίζοντας τον ρόλο του δήθεν διαμορφωτή της κοινής γνώμης για λογαριασμό των διαπλεκόμενων συμφερόντων που πολεμούν με λύσσα τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε πρώτη φάση, στις τελευταίες έρευνες που έχουν παρουσιαστεί, οι δημοσκόποι πάσχισαν, μέσα στο κατακαλόκαιρο, μέσα στον Αύγουστο, να παρουσιάσουν την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν, εξαιτίας της αποστασίας του Λαφαζάνη και της παρέας τλου, βρίσκεται σε αποσύνθεση, ενός Αλέξη Τσίπρα που δήθεν έχει πληγεί το προφίλ του, μίας Νέας Δημοκρατίας που δήθεν ανακάμπτει και ενός Βαγγέλη Μεϊμαράκη που από το πουθενά εμφανίζεται ως υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας. 

Οι δημοσκοπικές έρευνες "επιστημόνων" οι οποίοι κρίνονται μετεξεταστέοι, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των σεναρίων που απεργάζεται και των σχεδίων που εκπονεί η διαπλοκή ώστε να επιβληθεί "οικουμενική συγκυβέρνηση", δηλαδή να σχηματιστεί κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή των χρεοκοπημένων κομμάτων του χθες, το οποίοι θα είναι ελεγχόμενο και άρα ακίνδυνο για το κατεστημένο και για τους δανειστές.

Η διαπλοκή τρέμει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα συντρίψει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Για αυτόν τον λόγο, η διαπλοκή ποντάρει στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης", που είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να ανατραπεί. 

Τώρα οι δημοσκόποι παρουσιάζουν, εν όψει της εκλογικής μάχης της 20ης του Σεπτέμβρη, ατμόσφαιρα ντέρμπι.

Δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από αυτό του Τάκη Θεοδωρικάκου της GPO. Αφού προέβλεψε αυτό που θέλει η διαπλοκή, δηλαδή συγκυβέρνηση με την συμμετοχή τριών κομμάτων, παρουσίασε μία δημοσκόπηση - παρωδία, που εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι πιο δημοφιλής από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ευτυχώς ο κόσμος γνωρίζει ποιοι οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιες είναι οι ευθύνες του πολιτικού προσωπικού του "χθες" και στην κάλπη θα δώσει την απάντηση που πρέπει σε διαπλοκή και δημοσκόπους. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: