Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τσίπρας: Αρχή του τέλους της κρίσης η απόφαση Ντράγκι για τράπεζες

 
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφαση Ντράγκι αποδεικνύει ότι «δεν έχει δράκο το παραμύθι» περί διάλυσης των τραπεζών και προειδοποίησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνει πάνω από 25 χρόνια για να γίνει πρωθυπουργός.

Την απόφαση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι που δίνει ανάσα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες αξιοποίησε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι διαψεύδει τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΝΔ περί «καταστροφής» των τραπεζικών ιδρυμάτων από την πολύμηνη διαπραγμάτευση.

«Κύριε Μητσοτάκη, δεν έχει δράκο το παραμύθι σας για τη ζημία που προκάλεσε η διαπραγμάτευση στις τράπεζες. Σήμερα διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμμετοχή των Ελληνικών Τραπεζών στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης» είπε ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι αυτή η απόφαση σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν μια πάρα πολύ σημαντική ελάφρυνση της τάξης των 18,5 δις ευρώ στους ισολογισμούς και έκανε λόγο για «ουσιώδη ενίσχυση της ρευστότητας». «Έρχεται η αρχή του τέλους της κρίσης και της αξιολόγησης και μάλιστα χωρίς επιπλέον μέτρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, όμως, και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που προεξόφλησε ότι θα φύγει «αργά ή γρήγορα από την πρωθυπουργία». «Το αργά έχει κάποια διαφορά από το γρήγορα» είπε. Καταλόγισε, μάλιστα, βιασύνη στον κ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός και τον παραλλήλισε με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που χρειάστηκε δεκαετίες μέχρι να γίνει πρωθυπουργός.

«Ο πατέρας σας έκανε 25 χρόνια από το 1965 μέχρι το 1990 να γίνει πρωθυπουργός. Προσέξτε γιατί με αυτά που κάνετε θα σας χρειαστούν περισσότερα χρόνια» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: