Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Φιάσκο μεγατόνων με το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ- Έξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης


onned-750


Ως φιάσκο μεγατόνων χαρακτηρίζεται το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να γίνουν οι ψηφοφορίες για τα όργανα της νεολαίας, αλλά και για τους εκπροσώπους της γαλάζιας νεολαίας στο συνέδριο της ΝΔ, την ερχόμενη εβδομάδα.
Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη , όμοια της οποίας δεν υπάρχει στην ιστορία της νεολαίας της ΝΔ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την ικανότητα συγκεκριμένων στελεχών να ανταποκριθούν σε ακόμα πιο σύνθετα ζητήματα, όταν δεν μπορούν καν τις εκλεκτορικές διαδικασίες ενός συνεδρίου.
Του Γιώργου Ευγενίδη
Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ επρόκειτο να αποτελέσει τη νέα αφετηρία για τη νεολαία της ΝΔ, ενώ παράλληλα από αυτό θα έπρεπε να προκύψει η νέα Κεντρική Επιτροπή, οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και περίπου 400 σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ, την επόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, το συνέδριο καλείτο να εγκρίνει σημαντικές καταστατικές αλλαγές, όπως το μητρώο μελών, η ετήσια απολογιστική συνδιάσκεψη, η εισφορά των μελών κ.α. Εν τέλει, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν. Η αιτία ήταν απλή: η διελκυστίνδα των ομάδων της ΟΝΝΕΔ για τον αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Ο βασικός στόχος ήταν ο αριθμός να μειωθεί κατά πολύ, πλην όμως αυτό δεν ήταν κοινή επιδίωξη, με συγκεκριμένους παράγοντες εντός του στερεώματος της ΟΝΝΕΔ να επιδιώκουν μεγαλύτερο αριθμό μελών της Κ.Ε.
Αυτή η σύγκρουση για τον αριθμό των μελών της Κ.Ε. είχε ως αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις να κρατήσουν έως πολύ αργά το απόγευμα, την ώρα που η αίθουσα του συνεδρίου θύμιζε σεληνιακό τοπίο, με ελάχιστους παρευρισκόμενους να βρίσκονται εντός, την ώρα που έπαιρναν το λόγο σύνεδροι.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ώρα που ακόμα η ψηφοφορία εκκρεμούσε, συνεργεία του δήμου Ευόσμου μπήκαν κάποια στιγμή στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου και ξεκίνησαν να μαζεύουν τις καρέκλες, προκαλώντας τρομακτική αμηχανία στους ελάχιστους παρευρισκόμενους, αλλά και στην ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ, η οποία έβλεπε ένα φιάσκο μεγατόνων να εξελίσσεται.
Έτσι, το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ. Όπως είναι φυσικό, αυτή την ώρα ο εκνευρισμός είναι τεράστιος τόσο στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ όσο και στη ΝΔ.
Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα συμβάντα και εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος, σύμφωνα με την επίσημη γραμμή της Συγγρού.
Σύμφωνα όμως με τις επικοινωνίες του KoolNews.gr με μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έξαλλος, όπως φυσικά και το περιβάλλον του, από την ανικανότητα να διεξαχθεί με ομαλό τρόπο μια τόσο απλή διαδικασία.
Πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, στο στόχαστρο βρίσκεται ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, στην ομάδα του οποίου χρεώνεται επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, με αποτέλεσμα πολλοί να λένε πως πλέον βρίσκεται υπό αίρεση, ενώ μόνο ως αστείο μπορεί να ακούγεται το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του γραμματέα, όπως άφησε να εννοηθεί στην ομιλία του, την Παρασκευή.
Όπως και να έχει όμως, εγείρεται ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα για την αξιοπιστία της γαλάζιας νεολαίας, πώς επιδιώκει να αρθρώνει παρεμβατικό λόγο για τα καίρια ζητήματα της χώρας, όταν αδυνατεί να εγγυηθεί μια απλή εσωτερική διαδικασία, η οποία ναυαγεί λόγω εσωτερικών συγκρούσεων.
Ο εν λόγω προβληματισμός, από το βράδυ του Σαββατου, βρίσκεται στα χείλη πολλών μελών της ηγετικής ομάδας, αλλά και βουλευτών της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: