Κυριακή 24 Απριλίου 2016

«Κρανίου τόπος» η αίθουσα του συνεδρίου της ΝΔ (εικόνες)



Τα πλάνα από το συνέδριο της ΝΔ, κατά τη διάρκεια των ομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, των «γαλάζιων πρωτοκλασάτων» καθώς και των προσκεκλημένων από άλλα κόμματα, δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα μετά το πέρας τους. Πρόκειται για τα πλάνα που θα προβάλλουν τα ΜΜΕ, συνεπώς όλοι οι σύνεδροι ήταν στη θέση τους. Τι έγινε όμως όταν οι κάμερες έκλεισαν;




«Κρανίου τόπος» θα ήταν ένας αρκετά επιεικής χαρακτηρισμός για την εικόνα της αίθουσας του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo, όπου διεξάγεται το «γαλάζιο» συνέδριο, το οποίο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το altsantiri.gr. Οι ομιλίες των «γαλάζιων» στελεχών στο βήμα του συνεδρίου είναι χρήσιμες μόνο για να «γεμίζουν» το ωρολόγιο πρόγραμμα.



«Πού, πότε και πώς γίνεται η περιβόητη ανασυγκρότηση του Κυριάκου», θα ήταν μια εύλογη απορία. Στο κυλικείο και σε κλειστά δωμάτια εντός του εκθεσιακού κέντρου, είναι η απάντηση. Βλέπετε, επί της ουσίας, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην αντίληψη περί δημοκρατικών διαδικασιών επί ηγεσίαςΚυριάκου Μητσοτάκη, παρά την επίπλαστη εικόνα που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τα συστημικά ΜΜΕ για το αντίθετο, με την ευκαιρία του εξοστρακισμού της νεολαίας της ΝΔ.



Μια βόλτα σε κάθε άλλο χώρο πλην της αίθουσας των ομιλιών, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι σύνεδροι δεν αποχώρησαν, απλώς βρήκαν έναν πιο… εποικοδομητικό τρόπο «ανασυγκρότησης» της ΝΔ, πίνοντας τον καφέ τους στο κυλικείο του εκθεσιακού κέντρου. Εκεί γίνεται η «ανασυγκρότηση», όχι της ΝΔ,αλλά των «βαρονιών» που ζουν και βασιλεύουν.



Φυσικά, ο τρόπος «εκλογής» της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δεν έχει αλλάξει, όπως δεν έχει αλλάξει και η χαοτική του απόσταση από κάθε έννοια δημοκρατικότητας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: