Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Άξιος, άξιος!

Σεμνό παιδί αυτός ο νέος γραμματέας της Ν.Δ. ονόματι Λευτέρης Αυγενάκης. Αμέσως μετά τη χειροτονία του -διά βοής παρακαλώ, όπως αρμόζει σε ιερείς- και αφού ευχαρίστησε τον πολιτικό νονό του ονόματι Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακήρυξε τον εαυτό του σε αναμφισβήτητη απόδειξη της αξιοκρατίας που φέρνει στην πολιτική ζωή η νέα Νέα Δημοκρατία.
Του Θανάση Καρτερού
Αυτό -ΕΓΩ δηλαδή- το μήνυμα αξιοκρατίας εκπέμπει σήμερα η Ν.Δ., είπε. Δεν έγινε δυστυχώς γνωστό αν από κάτω το πλήρωμα αναφωνούσε το κλασικό «Άξιος, άξιος».
Άξιος όμως είναι. Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις επ' αυτού. Είναι, ας πούμε, ο ίδιος Αυγενάκης που αποκάλυψε γενναιοφρόνως τι έκανε τις οικονομίες της η μητέρα της Βαλαβάνη. Κι αν αυτό το έχετε λίγο, προσθέστε ότι είναι επίσης ο άνθρωπος που άρπαξε την αποκάλυψη του ΔΟΛ για τη... φάμπρικα Παππά - Σπίρτζη και την έφερε στη Βουλή. Μάλιστα, όταν οι αυτουργοί της αποκάλυψης τα μάζεψαν, ο ίδιος επέμεινε με τη γνωστή δεξιά αξιοσύνη της γαργάρας στη συκοφαντία, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους δυο υπουργούς.
Ενέχουν και ένα κάποιο ήθος όμως οι πράξεις του αυτές, δεν συμφωνείτε; Ήθος που αποδείχτηκε και στη σύντομη νικητήρια ομιλία του, στην οποία εξέφρασε την τιμή που αισθάνεται, διαδεχόμενος γραμματείς όπως ο Μεϊμαράκης, ο Κεφαλογιάννης, ο Λυκουρέντζος κι ο Ζαγορίτης. Αυτά τα ονόματα ανέφερε. Πού είναι εδώ το ήθος θα πείτε; Μα ότι ξέχασε, έσβησε, διέγραψε, εξαφάνισε, τον εξωμότη Παπαμιμίκο, γραμματέα της Ν.Δ. μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Είδατε πώς γίνεται κανείς άνθρωπος αν είναι από δεκαπέντε χρόνων στη ΜΑΚΙ;
Τούτων και πολλών άλλων δοθέντων, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, διά της υποδείξεως και αναδείξεως του άξιου γραμματέα, πόσο άξιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε τον Άδωνι αντιπρόεδρο του κόμματος. Έκανε τον Βορίδη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Διέλυσε ενδιαμέσως την ΟΝΝΕΔ. Και τώρα κάνει γραμματέα του κόμματος τον Αυγενάκη. Για να φανεί έτσι ακόμα πιο ανάγλυφα στο πανελλήνιο το πρόπλασμα της διακυβέρνησης που μας επιφυλάσσει. Και της αξιοκρατίας που μας περιμένει όταν έρθει εν τη βασιλεία του.
Δεν λείπουν βέβαια κι εκείνοι που γκρινιάζουν, τόσο έξω από τη Ν.Δ. όσο και μέσα σ' αυτή. Διότι δεν καταλαβαίνουν το απλό: Στη Ν.Δ. του Κυριάκου, ο χαρακτηρισμός άξιος είναι λάθος όταν εκφέρεται σκέτος. Άξιος του Μητσοτάκη είναι το σωστό...

Λευτέρης Αυγενάκης: «Στηρίζω τον Βαγγέλη»
ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΗΛΙΘΙΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: