Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Κλείνει το Mega, αγριες κόντρες στον κανάλι - Τα δύο στρατόπεδα και τι λένε Πρετεντέρης και Τρέμη

Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης 
 
  Όλγα Τρέμη και Γιάννης Πρετεντέρης
 
“ Κατεβάζει ρολά ο τηλεοπτικός σταθμός ”

Σε αδιέξοδο εκτιμούν οι τραπεζίτες ότι έχει περιέλθει το Mega των εκδοτών, αφού πλέον απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης είτε μέσω της συμμετοχής των Μπόμπολα - Βαρδινογιάννη στην αύξηση κεφαλαίου είτε μέσω του σχεδίου διάσωσης από την πλευρά Φιλιππόπουλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τραπεζίτες, το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι είναι πολύ πιθανόν, ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα, να κατεβάσει στην κυριολεξία ρολά, αφού αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και τις βασικές (λειτουργικές) υποχρεώσεις του.

Στο μεταξύ, τεταμένη ατμόσφαιρα συνεχίζει να επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι για τον μισό Μάρτιο και ακόμα περιμένουν την πρόταση Φιλιππόπουλου και τη στάση των μετόχων.

Οι δημοσιογράφοι έχουν εντυπωσιαστεί πάντως από την αισιοδοξία του Μανώλη Καψή, ο οποίος σε κάθε δημόσια κουβέντα του αυτή την εβδομάδα εξέφραζε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κάποια λύση, για να μην μπει λουκέτο στο κανάλι.

Κανένα πάντως από τα τελευταία στοιχεία δεν δικαιολογούσε την αισιοδοξία αυτή, με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνάδελφοί του, με τους οποίους έχει καλές σχέσεις, να τον αποκαλούν «αφελή».

Διαξιφισμοί

Σε αντίθετο μήκος κύματος, η Όλγα Τρέμη αρκετές φορές επανέλαβε τη φράση «Πάμε για ξαφνικό θάνατο», ενώ δεν επιβεβαίωνε την πρόθεσή της να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της στο κεντρικό δελτίο το αργότερο ως τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι διαξιφισμοί μεταξύ δημοσιογράφων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς έχουν χωριστεί σε δύο πλευρές.

Πολιτικοί συντάκτες, όπως ο Δημήτρης Τάκης, λένε πως «εγώ θα δούλευα και 4-5 μήνες χωρίς χρήματα, για να βάλω πλάτη στο κανάλι από το οποίο τρώμε ψωμί 20 χρόνια». Η ίδια στάση τηρείται από το σύνολο σχεδόν των συντακτών του πολιτικού ρεπορτάζ του καναλιού.  Στον αντίποδα, οι παλαιοί συντάκτες των υπουργείων και του ελεύθερου ρεπορτάζ μιλάνε πλέον ανοιχτά για κινητοποιήσεις.

Δεν λείπουν και οι προσωπικές προστριβές, οι οποίες έχουν φτάσει μέχρι και σε απειλές για προσφυγή στην ΕΣΗΕΑ.

Μάλιστα, ο Μανώλης Καψής παρενέβη σε μια τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ της Σοφίας Δήμτσα και της Αμέλιας Αναστασάκη λέγοντας πως όποιος προσφύγει στην ΕΣΗΕΑ θα απολυθεί (αλλά χωρίς να εξηγήσει πώς ακριβώς θα αποζημιωθεί ο απολυμένος).

Την ίδια ώρα, οι φήμες λένε ότι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος προσθέτει διαρκώς νέες απαιτήσεις, ενόψει της κατάθεσης πρότασης (ενδεχομένως βλέποντας την κατάσταση του καναλιού), ενώ, πέρα από τις Τράπεζες, που «κοσκίνισαν» τα δάνεια του Mega, υπήρξε και αίτημα από την Digea για αποπληρωμή οφειλής 500.000 ευρώ. Ο κ. Φιλιππόπουλος προβληματίζεται και για το αν τελικά το κανάλι θα καταφέρει να πάρει άδεια με τόσα ανοιχτά μέτωπα.

Το δώρο Πάσχα

Στο μεταξύ, επιστολή προς τους μετόχους που φέρει και την υπογραφή της ΕΣΗΕΑ, έστειλαν οι εργαζόμενοι του Mega ζητώντας από τη διοίκηση έως αύριο να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με την καταβολή του δώρου του Πάσχα και της μισθοδοσίας.

Τέλος, μετά από απόφαση των τεχνικών για στάση εργασίας, δεν μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης.

Στην πολύωρη συνέλευση του συνόλου των εργαζομένων που είχε προηγηθεί είχαν συμμετάσχει και οι αστέρες και εκφραστές της πολιτικής γραμμής του Mega, Γ. Πρετεντέρης και Όλγα Τρέμη.

Ο αρθρογράφος του ΔΟΛ υπερασπίστηκε τη θέση «να μη ρίξουν οι εργαζόμενοι “μαύρο” στο Mega».   

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: