Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Κ. Δουζίνας: Θα γραφτούν πολλά βιβλία για το πως ένας οργανισμός κρατών αντιμετώπισε μια χώρα που προσπάθησε να σηκώσει το ανάστημά της


«Τα επόμενα χρόνια θα γραφτούν πολλά βιβλία και διδακτορικά για το πως ένας οργανισμός κρατών με τις μεγάλες εσωτερικές και ταξικές αντιθέσεις του, αντιμετώπισε μια χώρα που προσπάθησε να σηκώσει το ανάστημά της. Είναι αποτρόπαια αυτά που βλέπουμε... 

Είμαστε φάρος ελπίδας, τα μάτια της Ευρώπης είναι στραμμένα πάνω μας, αν θα αντέξουμε», τόνισε, μεταξύ άλλων, για τις αποκαλύψεις wikileaks και Panama Papers, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου και Συνταγματικού Δικαίου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Μπίρκμπεκ, Κώστας Δουζίνας.

«Φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο να δημιουργήσουν πιστωτικό γεγονός, να χρεοκοπήσει η χώρα, μέχρι να υπογράψει ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι τη συμφωνία, και φαίνεται πως αυτό ήθελαν και τώρα. 

Μιλάμε για αποκάλυψη μιας συνωμοσίας για το πως θα μπορέσει αυτός ο λαός να ακολουθήσει τις διαταγές των ανωτέρων, και πως ο κυρίαρχος δεν είναι τα κράτη και τα εθνικά κοινοβούλια, αλλά κάποια άλλα κέντρα που κρίνουν τις τύχες των λαών», είπε ο κ. Δουζίνας.

Για τη στάση της αντιπολίτευσης στις αποκαλύψεις των σκανδάλων, έκανε λόγο για σύγχυση, και είπε χαρακτηριστικά: «Βρίσκονται σε μια παραζάλη, χτυπάνε μια στο καρφί και μία στο πέταλο, μία λένε για συναίνεση και μία παίζουν σκληρό ροκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: