Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Στις Βρυξέλλες μεθοδεύουν Eurogroup την επόμενη εβδομάδα


EUROGROUP


Συνεδρίαση του Eurogroup φαίνεται πως μεθοδεύουν οι Βρυξέλλες. Πληροφορίες από κύκλους της Ευρωπαϊκή Επιτροπής (Κομισιόν) κάνουν λόγο για ανάληψη πρωτοβουλίας με ορίζοντα την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα μάλιστα με Έλληνα αξιωματούχο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το κλείσιμο της συμφωνίας μέσα σε λίγα 24ωρα με την πρόθεση μίας συμβιβαστικής λύσης ως προς την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χρόνος για να ικανοποιηθεί η απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για περαιτέρω συνομιλίες, ειδικά μετά τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, ότι τα τεχνικά κλιμάκια μπορούν να συνεδριάσουν και σήμερα (σσ Μεγάλη Τετάρτη) το απόγευμα στην Αθήνα, εφόσον ζητηθούν περισσότερες διευκρινήσεις.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στο Παρίσι ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης που θα είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα ενδέχεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα ή «την μεθεπόμενη το αργότερο», σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι στην παρούσα φάση πρέπει να συνεδριάσει το Eurogroup και δεν χρειάζεται να διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής.
 |  Κώστας Πουλακίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: