Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ: Κρυφό δάνειο 5,6 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ το 2011 - Δείτε από ποια τράπεζα

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ


Κρυφό δάνειο 5,6 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ



Με την Ελλάδα στο Μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε να δανειοδοτείται αδρά από τις τράπεζες που είχαν σταματήσει τη χρηματοδότηση της παραγωγικής οικονομίας, αλλά λειτουργούσαν με τον παραδοσιακό τρόπο έναντι του καταρρέοντος δικομματισμού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Αυγής", το 2011 το ΠΑΣΟΚ πήρε δάνειο από τη EUROBANK ύψους 5,6 εκατ. ευρώ με μια απλή υποσχετική επιστολή!
Στην επιστολή δεν δόθηκε από το ΠΑΣΟΚ απολύτως καμία διασφάλιση, ούτε καν η επίκληση της κρατικής χρηματοδότησης του έτους, την οποία άλλωστε είχε δώσει ήδη ως διασφάλιση σε άλλη τράπεζα, από την οποία πήρε άλλο δάνειο.
Όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιλαμβάνονται στο πόρισμα Καλούδη για τα δάνεια των κομμάτων, το οποίο βρίσκεται στις δεκάδες κούτες με τις χιλιάδες σελίδες που έχουν φτάσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Δηλαδή, η Επιτροπή έχει στα χέρια της τα επίσημα έγγραφα και τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της υπόθεσης τόσο από την πλευρά των οικονομικών διαχειριστών του ΠΑΣΟΚ όσο και της τράπεζας.
Και αναδρομική αμνήστευση
Υπογραμμίζεται ότι το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά κάλυψε και αυτή την υπόθεση, καθώς ψήφισε τροπολογία (την περίφημη τροπολογία Τσουμάνη, Σταμενίτη, Χριστογιάννη) με την οποία απάλλαξε από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τα πολιτικά κόμματα! Παρά την ισχυρή πίεση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που είχε κάνει δεκτή την τροπολογία, δεν αποκάλυπτε ποιους αφορούσε η τροπολογία και παρέπεμπε στους βουλευτές. Και βέβαια, οι βουλευτές δεν απάντησαν ποτέ!
1,3 δισ. σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, κανάλια
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που υπάρχουν στην Εξεταστική επιβεβαιώνεται ότι οι τράπεζες μοίραζαν αφειδώς χρήμα στον δικομματισμό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα συστημικά μίντια που τον στήριζαν. Ειδικότερα, τους δόθηκαν ως δάνεια πάνω από 1,3 δισ. ευρώ.
* Τα κανάλια φέρονται έχουν λάβει δάνεια ύψους 970 εκατ. ευρώ.
* Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να έχει λάβει δάνεια ύψους 220 εκατ. ευρώ.
* Η Ν.Δ. παρουσιάζει δάνεια ύψους 130 εκατ. ευρώ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: