Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Υπέρ της απόρριψης των προσφυγών για τις τηλεοπτικές άδειες η εισήγηση στο ΣτΕ





Ο εισηγητής της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, Γεώργιος Παπαγεωργίου, κατά την εισήγησή του, επί 3,5 ώρες ανέπτυσσε τα επιχειρήματά του προς την κατεύθυνση της απόρριψης των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, ως απαράδεκτες και για τυπικούς λόγους.
Το πρωί της Παρασκευής η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συνεχίσει τη διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.
Παράλληλα, κατά τη χθεσινή διάσκεψη, τους δικαστές απασχόλησε το προκαταρκτικό στάδιο, δηλαδή του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος, όπως λέγονται, των τηλεοπτικών σταθμών, που αν δεν λυθούν τα δύο αυτά θέματα, οι δικαστές δεν συνεχίζουν στα άλλα νομικά ζητήματα που τίθενται με τις αιτήσεις ακύρωσης.
Κατά την έναρξη της αυριανής διάσκεψης (9.30 πμ) ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: