Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ύμνος της Liberation: Οι Έλληνες είναι ΕΝΤΙΜΟΙ, να είναι και οι πιστωτές απέναντι τους.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2015.

Επί Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαροβενιζέλου, πεθαίναμε χωρίς να βγάλουμε άχνα και μας έβριζαν και από πάνω! Αυτό είναι το μέγιστο επίτευγμα της κυβέρνησης που δεν το έχει αναδείξει όπως πρέπει στο εσωτερικό. Η καλή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι ακρογωνιαίος λίθος για την όποια διαπραγμάτευση και έξοδο από την κρίση.

Την ασυνέπεια των πιστωτών στην τήρηση των υποσχέσεών τους προς την Ελλάδα, επισημαίνει η εφημερίδα Liberation, σε δισέλιδο αφιέρωμα, με αφορμή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσίπρας πιστεύει ακόμα στο ελληνικό κράτος» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο ο…ανταποκριτής στην Αθήνα, Φαμπιέν Περιέ, υπογραμμίζει ότι «έναν χρόνο μετά την επώδυνη υπογραφή μίας συμφωνίας με την Ε.Ε., που απέχει πολύ στο να έχει ορθοποδήσει τη χώρα, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δώσει νέα ώθηση στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς» με την ευκαιρία του συνεδρίου, το Σαββατοκύριακο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, που πέρασε από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρωθυπουργία, ξέρει πολύ καλά ότι η διακυβέρνηση μίας χώρας είναι ένας συνεχής αγώνας και το έδειξε με την εναρκτήρια ομιλία του την Πέμπτη, υπερασπιζόμενος ο ίδιος την πολιτική του δράση», αναφέρει ο συντάκτης, ο οποίος εκτιμά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υπήρξε «καθησυχαστικός», διαβεβαιώνοντας ότι δεν σκόπευε ποτέ να βγει από το ευρώ, δίνοντας τέλος στις φήμες που κυκλοφόρησαν με το βιβλίο των δημοσιογράφων της Le Monde.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προσπάθεια καθησυχασμού πάει μαζί με την αναφορά στο τραύμα που έχει προκαλέσει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο υπογράφηκε στις 13 Ιουλίου 2015 (…). Ο συντάκτης εξηγεί τις συνέπειες του μνημονίου, με την υιοθέτηση των μέτρων λιτότητας, και το ότι κάθε νόμος που περνάει στη Βουλή θα πρέπει να έχει το πράσινο φως των πιστωτών. «Μπορεί η Αθήνα να σέβεται τα διατάγματα των πιστωτών, αυτοί, όμως, δεν κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους», επισημαίνει ο συντάκτης και καταλήγει: «Στο γήπεδό του, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι η μάχη που δίνει είναι για την τιμή της αριστεράς και την τιμή του ελληνικού λαού».

Πληροφορίες από το Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: