Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Και οι Ρώσοι και οι Αμερικάνοι με τον Τσίπρα!





Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα, την ελληνική πρωτεύουσα θα επισκεφθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα της πολυδιάστατης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Μάλιστα στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκονται τις ίδεις μέρες τόσο η ναυαρχίδα του αμερικανικού στόλου που έχει φτάσει από την Υεμένη, όσο και τρία ρωσικά πολεμικά πλοία που θα εισέλθουν την Δευτέρα!

Η αφορμή για την έλευση του Λαβρόφ είναι το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ με θέμα «Ελλάδα – Ρωσία: 2η χιλιετία φιλικών σχέσεων» , που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο 1 και 2 Νοεμβρίου και θα χαιρετίσυν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Ρώασος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ.Το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσίας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από το Ίδρυμα Άγιου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», η Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος» σε συνεργασία με την Pommel Holdings Inc. και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ).

Παράλληλα στην Αθήνα θα διεξάγονται από τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, και οι εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της υλοποίησης του Φιλανθρωπικού προγράμματος στη μνήμη της Μεγάλης Δούκισσας, Βασίλισσας των Ελλήνων Όλγας Κονσταντίνοβνα Ρομάνοβα (1851-1926).
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: