Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μια καταδίκη αυτοδιοικητικού στελέχους της ΝΔ, απόδειξη του «ηθικού πλεονεκτήματός» της

 
Άλλο ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, Θεολόγος Καλαϊτζής καταδικάστηκε, σήμερα, με ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση ποσού.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη αυτοδιοικητικού στελέχους της ΝΔ:

Άλλο ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, Θεολόγος Καλαϊτζής καταδικάστηκε με ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ, για την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης). Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλαΐτζής, δημοτικός σύμβουλος επί 24 συναπτά έτη, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, πρόεδρος του κόμβου της Ξάνθης από το 2004, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η μακρά και «λαμπρή» πορεία τέτοιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι διαχρονικός κάτοχος του «ηθικού πλεονεκτήματος», σε σημείο να θέλει να σπιλώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Φανταζόμαστε ότι η είδηση της καταδίκης του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τύχει της γνωστής προβολής από τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλαδή, μάλλον θα αποσιωπηθεί. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε.

Η καταδίκη του αυτοδιοικητικού στελέχους της ΝΔ

Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση χωρίς ελαφρυντικά, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης) στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, δικηγόρο Θεολόγο Καλαϊτζή.

Το δικαστήριο, δέχθηκε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και έκρινε ένοχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΠΑΞ για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία.

Με κάθειρξη 12 ετών, εξάλλου, τιμωρήθηκε ο συγκατηγορούμενός του διευθυντής της επιχείρησης Γιώργος Δερές, στον οποίο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η έφεση που κατέθεσε ο δεύτερος από τους κατηγορουμένους, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ως προς την εκτέλεση της ποινής. Ο Γιώργος Δερές θα αφεθεί ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Στην απολογία του, ο Θεολόγο Καλαϊτζής επικαλέσθηκε διπλό έλεγχο όλων των οικονομικών πεπραγμένων από το ΣΔΟΕ το 2007 - 2008, που δεν βρήκε τίποτα το επιλήψιμο, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο, εδραίωσε μέσα του την πεποίθηση ότι όλα έβαιναν καλώς - και λειτουργούσε με καλή πίστη. Να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης είχε κριθεί προφυλακιστέος και κρατούνταν στις φυλακές Κομοτηνής από τον Ιούλιο του 2015.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: