Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτές είναι οι δύο αλλαγές που θα σώσουν Ελλάδα και Ευρώπη

ελλαδα 



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και μετά την κινητικότητα Ομπάμα που έρχεται στην ουσία να ευλογήσει τις πρωτοβουλίες του Μάριο Ντράγκι με την εισήγηση και ακαδημαϊκή καθοδήγηση του Προκόπη Παυλόπουλο, στην προσεχή σύνοδο κορυφής  Στην Ευρώπη επιτέλους θα αντιδράσει και θα ανακόψει την λαίλαπα της λιτότητας σώζοντας όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και την ίδια της την υπόσταση. Η αιφνίδια υποχώρηση του Σόιμπλε δείχνει ότι πλέον τον Δεκέμβρη ανατρέπονται τα πάντα στην ευρωζώνη.  Δύο ιστορικής σημασίας πρωτοβουλίες που θα ληφθούν λοιπόν είναι οι ακόλουθες:

1.  Τη δημιουργία του ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου το οποίο θα λειτουργεί στα πρότυπα…της FED.  Θα είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμούς αναχαίτισης χρέους δηλαδή, καθώς θα έχει τέτοια υπόσταση ώστε να μπορεί να απομειώνει το χρέος των χωρών.  Μην τρέφετε αυταπάτες, κάποιοι συνηγορούν υποχρεωτικά γιατί ο μηχανισμός αυτός θα συμπεριλάβει και τις τράπεζες οι οποίες έχουν συσσώρευση τρισεκατομμύρια τοξικών παραγωγών στα χαρτοφυλάκια τους. Βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή, και μιλάμε συγκεκριμένα για την Ντόιτσε μπανκ.  Ο μηχανισμός αυτός δηλαδή θα λειτουργήσει ευεργετικά και για την σωτηρία του τραπεζικού συστήματος.

2.  Ευρωομόλογο. Το σημείο κλειδί που θωράκιζει το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης απέναντι στην κερδοσκοπία και την σπέκουλα κατά μεμονομένων κρατών. Φυσικά το ευρωομολόγο  Έπρεπε να είχε θεσπιστεί παράλληλα με το ευρώ. Είναι αδιανόητο για ένα κράτος  να μην έχει την κυριαρχία στο νόμισμα του και παράλληλα να γίνεται έρμαιο αυτού αποδεχόμενοι οικονομικές πολιτικές που δεν συνάδουν με τις ανάγκες του. Ότι δηλαδή συνέβη με την Αργεντινή πριν την ολική καταρρευση.  Ας μην γελιόμαστε, κάποιοι ήθελαν την Ελλάδα να γίνει Αργεντινή και τον Τσίπρα να γίνει ντε λα Ρουά. Η Ελλάδα όμως κράτησε, διά πυρός και σιδήρου, εξαναγκάζοντάς την ευρωπαΐκή οικογένεια να πιέσει για το αυτονόητο.  Το ευρωομόλογο είναι κτήμα όλων των μελών της ευρωζώνης, αλλά η υλοποίηση του οφείλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

 Αυτές οι δύο πρωτοβουλίες μαζί με την ποσοτική χαλάρωση που θα συμπεριλάβει και την Ελλάδα, θα είναι η απάντηση στην κρίση. Το μόνο που θα στοιχίσουν,  Είναι η ελαφριά υστέρηση στα αποθεματικά της Γερμανίας. Δεν θα πάθουν και τίποτα βέβαια, όλο το χρήμα του νότου και όχι μόνο έχουν μαζέψει. Τώρα υποχρεώνονται να επιδείξουν αλληλεγγύη, αποκλειστικά και μόνο για το θέμα της Ντόιτσε μπανκ. Και εδώ ο ρόλος του Ομπάμα είναι καταλυτικός  Διότι η Αμερική άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και φανέρωσε την μεγαλύτερη φούσκα του πλανήτη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: