Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

«Όχι» από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για ΕΣΡ


Ναυάγιο, όπως αρχικώς προβλεπόταν, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου παρά και τροποποιημένη εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα 4/5.
Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Νίκος Βούτσης δέχθηκε το αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και δεν επέμεινε στο όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Ως αντιπρόεδρο πρότεινε τελικώς τον Νίκο Κιάο και τον κ. Μουλόπουλο ως μέλος του ΕΣΡ.
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 16 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες), έξι «παρών» (Ν.Δ., ΚΚΕ), ένα «όχι» (Ένωση Κεντρώων) και ένα απών (Χρυσή Αυγή).
Πιο αναλυτικά:
H κυβέρνηση στην προσπάθεια για συναίνεση είχε ήδη πάρει πίσω την πρόταση για την υποψηφιότητα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου στο ΕΣΡ και έπειτα από μία μικρή διακοπή στη διάσκεψη επανήλθε με την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα προέδρου ο κ. Ροδόλφος Μορώνης, καθήκοντα αντιπρόεδρου ο Βασίλης Μουλόπουλος και μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου (σ.σ.διανύει ήδη θητεία), Αγγελική Σγιώρα, Ιωάννης Τζαννετάκος.
Ωστόσο, τη σύμφωνη γνώμη του στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ, εκτός του Βασίλη Μουλόπουλου, ιδίως για την θέση του αντιπροέδρου, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ειδικότερα, εξέφρασε αντίρρηση και για την σύνθεση Μορώνη - Μουλόπουλου στην θέση του αντιπροέδρου, καθώς ο Βασίλης Μουλόπουλος είναι πολιτικό πρόσωπο που προέρχεται από συγκεκριμένο χώρο. Για την θέση αυτή, ο κ. Λοβέδρος πρότεινε τον Νίκο Κιάο. Η πρόταση έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Βουλής και προτάθηκε ως μέλος ο Βασίλης Μουλόπουλος και ως αντιπρόεδρος ο Νίκος Κιάος.
Έτσι η πρόταση η οποία ετέθη σε ψηφοφορία ήταν:
Πρόεδρος ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης.
Αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος.
Ως μέλη προτάθηκαν:
Βασίλης Μουλόπουλος, δημοσιογράφος
Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος
Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Αγγελική Σγώρα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ιωάννης Τζαννετάκος, δημοσιογράφος.

Σημειώνεται ότι συνεχίζει ως μέλος η καθηγήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου.

 |  Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια: