Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Νέο σχέδιο νόμου φέρνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα


 0
Νομοθετική πρωτοβουλία για την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών έως ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες άδειες φέρνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την απόφαση του ΣτΕ, βάσει της οποίας κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά- εξαπολύοντας παράλληλα δριμεία επίθεση κατά του δικαστηρίου.






Ακολουθεί η δήλωσή της:
«Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
-έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
-έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
-έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.
Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης: στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς. Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν».
Τι σημαίνει η δήλωση Γεροβασίλη:
Η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική απόφαση πως όποιος θέλει κανάλι θα πρέπει να πληρώσει
Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την Δευτέρα να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα δίνεται βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών έως ότου χορηγηθούν άδειες με βάση το νόμο Παππά.

Το κρίσιμο σημείο για την κυβέρνηση είναι ότι όποιος θέλει την βεβαίωση προσωρινής άδειας θα πρέπει

  • Α) να πληρώσει και
  • Β) να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα.
Παράλληλα είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επισημαίνει πια την αντίστοιξη του ΣτΕ με το κοινωνικό αίσθημα υπογραμμίζοντας ότι εκείνη πήρε πολλά χρήματα από «πολύ πλούσιους επιχειρηματίες» και τα έδωσε για τις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες (15.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών κ.α.), ενώ οι δικαστές τα έδωσαν πίσω στους πλούσιους.
Η κοινωνική απονομιμοποίηση του ΣτΕ επισημαίνεται από την κυβέρνηση και από την απλή υπενθύμιση των παλαιότερων αποφάσεών του που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς το ίδιο Δικαστήριο που επέστρεψε τα λεφτά στους πλούσιους θεώρησε συνταγματικά τα μνημόνια, το κλείσιμο της ΕΡΤ και το PSI.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: