Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ούτε τον εαυτό του δεν θα υποστηρίξει ο Μητσοτάκης για πρόεδρο του ΕΣΡ

Γιατί τελικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει προβλήματα στην κυβέρνηση με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πάρει την εξουσία στα χέρια του.
Έτσι ακόμη και όταν η κυβέρνηση πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα ένα παραδοσιακό στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης αρνήθηκε να συμφωνήσει. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι και να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν είναι το πρόσωπο που δεν είναι αρεστό. Είναι ότι ο Κυριάκος θέλει να δημιουργήσει προβλήματα.
Ξεχνά, όμως, ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τουλάχιστον όταν πρόκειται για θέματα δημοκρατίας και συνταγματικότητας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να ακολουθεί το λάθος μονοπάτι της θεσμικής εκτροπής αρνούμενος να συμβάλει στην επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το γινάτι του, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.
Το γινάτι, όμως, βγάζει μάτι και ο Μητσοτάκης πολύ σύντομα θα το διαπιστώσει. Γιατί ούτε καν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί τουλάχιστον στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Βέβαια και σε πολλές άλλες πολιτικές του δεν συμφωνούν, γι αυτό και η ΝΔ μήνες τώρα είναι ένα καζάνι που βράζει και συνεχώς σμικρύνεται, και σε επίπεδο στελεχών με τις διώξεις που κάνει ο νεόκοπος αρχηγός τους και σε επίπεδο ψηφοφόρων.
και το τελευταίο το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Παρά την κατρακύλα του κυβερνώντος κόμματος, η ΝΔ δεν κεφαλαιοποιεί τις απώλειες αυτές και παραμένει σε χαμηλά ποσοστά και μάλιστα χαμηλότερα της εκλογικής της επίδοσης επί αρχηγίας Μεϊμαράκη.
Και αυτό γιατί εκτός από τους φανατικούς Μητσοτακικούς, όλοι οι άλλοι μετριοπαθείς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, καταλαβαίνουν πλέον, ότι τον αρχηγό τους δεν τον ενδιαφέρει η επίλυση των προβλημάτων της χώρας ούτε και του καυτού προβλήματος των τηλεοπτικών αδειών που χρονίζει εδώ και ολόκληρα 27 χρόνια, αλλά το πως θα δημιουργήσει αναστάτωση σε μια χώρα που ήδη πλήττεται από την οικονομική ύφεση, μόνο και μόνο για να αποδομήσει την κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός, έστω και πάνω σε συντρίμμια.
Με τις πράξεις του, όμως, δεν πλήττει την κυβέρνηση, αλλά την ίδια την κοινωνία και φυσικά την δημοκρατία.
Γιατί ποιος νοήμον πολίτης δεν καταλαβαίνει ότι ο Μητσοτάκης με την πεισματική άρνηση του να συμφωνήσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ αφήνει στην ασυδοσία τους ολιγάρχες των μίντια να αλωνίζουν.
Με την άρνηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει πλέον φωναχτά -πιο φωναχτά δεν γίνεται- ότι παραμένει υπεράσπισης της διαπλοκής, ότι παραμένει πιστός στους ολιγάρχες των μίντια, ότι παραμένει υπηρέτης τους και ότι θα αγωνιστεί μέχρις εσχάτων για να συνεχίζουν να έχουν τζάμπα τις συχνότητες, και να παραπληροφορούν κατά των αντιπάλων τους υπέρ αυτών που κάνουν τις ορντινάντσες τους.

Γιάννης Τριήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: