Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σ. Φάμελλος: Η ΝΔ δεν έχει καμία δικαιολογία για να συνεχίσει να εκβιάζει για το ΕΣΡ


«Υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα χρονικό διάστημα στο οποίο η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών να είναι εκτός συνταγματικού και εκτός νομοθετικού πλαισίου» 

«Δεν καθυστερούμε ούτε δευτερόλεπτο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα χρονικό διάστημα στο οποίο η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών να είναι εκτός συνταγματικού και εκτός νομοθετικού πλαισίου. «Θα ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα της αδειοδότησης λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε. Πάντως, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση περί αντισυνταγματικότητας του συνόλου του νόμου, υπάρχει μόνο για το άρθρο 2. 

«Οι προδιαγραφές σχετικά με το πλήθος των εργαζομένων, με τον εξοπλισμό και τον πλουραλισμό του προγράμματος παραμένουν. Με αυτές λοιπόν τις προδιαγραφές θα δοθούν προσωρινές άδειες χωρίς να υπάρχει ένα κλειστό καρτέλ, χωρίς δηλαδή να υπάρχει περιορισμός αλλά πραγματικά με ελεύθερη βούληση των επιχειρηματιών να καταθέσουν το ποσό για την προσωρινή άδεια και να έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επισήμανε πως το αρνητικό στοιχείο είναι ότι καθυστερεί την εφαρμογή νόμιμων κανόνων και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ωστόσο είπε ότι υπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2010 που, όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος, «έλεγε ότι πρέπει να δοθούν άδειες γιατί είναι αντισυνταγματικό να μην υπάρχουν άδειες». Το θετικό κατά τη γνώμη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν το σκεπτικό του στηρίζεται στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δίνει και μια εντολή ταυτόχρονα να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης». 

«Συμφωνούμε λοιπόν εδώ εμείς με το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν αυτό είναι το σκεπτικό του, ότι εκτός από την αναστολή και την καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου, λέει ταυτόχρονα συγκροτήστε ΕΣΡ. Δεν νομίζω τώρα ότι υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη ΝΔ να συνεχίσει να εκβιάζει και να μην συναινεί στη συγκρότηση ΕΣΡ» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της ΝΔ ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη απάντησε: «είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς στο οποίο να μην υπάρχουν κανόνες, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και προφανώς κάποιες οικογένειες να νέμονται τις καρέκλες της εξουσίας και να πληρώνουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι για να διοικούν κάποιοι ένα σταθερό κλειστό σύστημα εξουσίας. Αυτό έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να γίνει». 

Για τον πολιτικό αντίκτυπο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Φάμελλος είπε: «θα προτιμούσα πράγματι να έχουμε τελειώσει με τη διαδικασία αδειοδότησης, να παραμείνουν τα λεφτά στον δημόσιο κορβανά να πληρωθούν οι νοσηλευτές και τα παιδιά των παιδικών σταθμών. Εμείς έχουμε ένα έλλειμμα γιατί δεν μας αρέσει τώρα να παίρνουμε από το δημόσιο ταμείο για να ξαναδίνουμε στους ισχυρούς που θέλανε να γίνουν καναλάρχες, αλλά θα το κάνουμε. Δεν υπάρχει ζήτημα αυτή τη στιγμή να μην συμφωνήσουμε. Αλλά να βάλουμε και έναν κανόνα τώρα καινούριο μιας και όλοι γινόμαστε σοφότεροι; Όσοι έρθουν τώρα να πάρουν προσωρινές άδειες να πληρώσουν στο δημόσιο για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Ελπίζω η Νέα Δημοκρατία να μην έρθει τη Δευτέρα στη Βουλή και ζητήσει να είναι όλα τζάμπα γιατί το τζάμπα πέθανε». 

Σχετικά με την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, σημείωσε ότι θα πρέπει να πάνε στην ίδια κατεύθυνση με όσα είχαν εξαγγελθεί για την κοινωνική πολιτική, είπε ότι μπορεί να μην φτάνουν, αλλά υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται « τα λεφτά αυτά να πάνε σε θαλασσοδάνεια, σε ημέτερους, σε κουμπάρους».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: