Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Ο Παππάς επαναφέρει την τροπολογία για το κλείσιμο των λαθροκαναλιών

nikos-pappas_0_1 

 Την επαναφορά της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των τηλεοπτικών καναλιών που δεν έλαβαν άδεια προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας στα Παραπολιτικά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αν το ΣτΕ αποφανθεί πως μόνο το ΕΣΡ έχει την αρμοδιότητα να αδειοδοτεί τα κανάλια, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί νέος διαγωνισμός και η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

«Η απόφαση του Στε δεν ξέρουμε πότε θα εκδοθεί. Η μετάβαση στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να αναβάλλεται εσαεί. Και πρέπει να σας πω ότι ποτέ η διοίκηση δεν περίμενε τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ για να προχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Επισήμανε, επίσης, ότι «υπήρχε και πριν τον νόμο 4339 ένα νομικό πλαίσιο που επέτρεπε σε μη αδειοδοτημένους να εκπέμπουν κατ’ εφαρμογήν του Συντάγματος. Έρχεται λοιπόν η δική μας ρύθμιση και αποσαφηνίζει και κάνει πιο αυστηρό πλαίσιο αυτής της νομικής πρόνοιας που είναι απόλυτα συμβατή με το Σύνταγμα».

Ο υπουργός Επικρατείας αποσαφήνισε ότι αν και εφόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει ότι μόνο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δικαιούται να αδειοδοτεί τα κανάλια, η χώρα θα επιστρέψει στο καθεστώς, που παραβίαζε την ρητή πρόνοια ότι για να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να υπάρχει άδεια. Μάλιστα, τόνισε πως σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ, κάτι που θα αποτελέσει χρονοβόρα διαδικασία.

«Αυτό το καθεστώς των 27 χρόνων έχει την πτυχή της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων επιχειρηματιών που δεν είχαν την δυνατότητα να μπουν στην αγορά, στην οποία κάποιοι με μια σκοτεινή διαδρομή εκκινούσαν με περιφερειακή άδεια η οποία τη νύχτα γινόταν πανελλαδικής εμβέλειας» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε και στη ΝΔ για τη στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για κυκεώνα συμφερόντων που έπαιξαν τα ρέστα τους.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου