Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Μαξίμου: Εκκωφαντική σιωπή της ΝΔ για τα δάνειά της, το σκάνδαλο στην Ξάνθη και την υπόθαλψη του ρατσισμού από τον Βορίδη

 
Αυτό που η ΝΔ ονομάζει «συμφωνία αλήθειας» δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκδήλωση πολιτικής υποκρισίας και πολιτικής απελπισίας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή την εκκωφαντική σιωπή της Πειραιώς για μια σειρά από θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες 

Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές: 

Τις τελευταίες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία έχει κληθεί να δώσει απατήσεις σε μια σειρά από θέματα – και φυσικά έχει σιωπήσει εκκωφαντικά. Μερικά από τα θέματα αυτά είναι: 

Η αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς εναντίον της ΝΔ, για δάνεια 160 εκατομμυρίων! Αυτά, το οποία ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή είπε ότι αποπληρώνονται κανονικά. 

Η εμπλοκή ενός ακόμα στελέχους του κόμματος (και συγκεκριμένα του περιβάλλοντος της κας Μπακογιάννη) σε κατάχρηση τεράστιων χρηματικών ποσών στην Ξάνθη και η καταδίκη του. 

Ο ενεργός ρόλος του κ. Βορίδη στην υποκίνηση ρατσιστικών και ξενοφοβικών εκδηλώσεων στο Ωραιόκαστρο. 

Καμία απάντηση φυσικά δεν δόθηκε. Η «συμφωνία αλήθειας» την οποία ο κ. Μητσοτάκης περιφέρει, δεν περιλαμβάνει απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα. 

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ εξαντλείται μόνο σε εξαγγελίες «μεταρρυθμίσεων», με τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι η ελληνική κοινωνία θα υποστεί όλα όσα έχει αποφύγει με την διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης. 

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ περιορίζεται σε έναν αγώνα θεσμικών πολιτικών εκβιασμών, προκειμένου να μην ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το οποίο, στελέχη της ΝΔ παραδέχονται ότι κακώς δεν ρυθμίστηκε τα τελευταία 27 χρόνια, χωρίς όμως να απαντούν στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ δεν ρυθμίστηκε. 

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ αποκρύπτει συστηματικά το τι δεσμεύσεις είχε αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά έναντι των δανειστών, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οικονομικών μέτρων με τα εξοντωτικά πλεονάσματα. Έτσι, σβήνοντας επιλεκτικά από την ιστορία αυτά που δεν την συμφέρουν, η ΝΔ προσπαθεί να εμφανίσει την σημερινή κυβέρνηση υπεύθυνη για την οικονομική καταστροφή που ο τόπος υπέστη με την συνέργεια του παλιού πολιτικού κατεστημένου από το 2010. 

Η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απελπισμένη προσπάθεια στήριξης της πιο σκληρής πτέρυγας των δανειστών, σε βάρος της χώρας και του λαού. Η τελευταία ελπίδα της ΝΔ είναι είτε να αποτύχει το πρόγραμμα είτε να επιβληθούν αβάσταχτα μέτρα. Μόνο υπονομεύοντας την διαπραγμάτευση ελπίζει η ΝΔ να αντλήσει κάποιο πολιτικό κέρδος. 

Τέλος η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ δίνει υπέρτατο αγώνα για την στήριξη κάθε θύλακα διαπλοκής που στήθηκε από το παλιό καθεστώς, όπως, για παράδειγμα το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Και μιλώντας για ήθος και επίπεδο: Στην τελευταία του ομιλία στην Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης, αδυνατώντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο ζήτημα της διαπλοκής, που θίγει το κόμμα του αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον, κατέφυγε σε εκφράσεις όπως αυτές: «Λασπολογία, χυδαίος λαϊκισμός, αθλιότητές, αδίστακτος λαϊκιστής, εξαπάτησε τους Έλληνες, ιδεοληψία, ανικανότητα, υπόνομος του κομματικού μηχανισμού, αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, κατάντημα, πολιτικός εκφυλισμός, άθλια σκευωρία, θράσος, θα έπρεπε να ντρέπεστε, ακατάσχετη φλυαρία, χυδαιότητα, ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και ο πιο αποτυχημένος Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, δεν έχετε ιδέα για το τι μιλάτε. 

Για να καταλήξει: «Όσο εσείς κατεβάζετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω»! 

Αυτό που η ΝΔ ονομάζει «συμφωνία αλήθειας» δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκδήλωση πολιτικής υποκρισίας και πολιτικής απελπισίας. Ο λαός κρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: