Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Με προσωρινή άδεια όποιος θέλει να εκπέμπει – Νέο σχέδιο νόμου από την κυβέρνηση τη Δευτέρα (video)



H σημερινή απόφαση του ΣτΕ κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί δήλωσε μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. 
«Η απόφαση είναι δεσμευτική αλλά κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί».
Η κα. Γεροβασίλη προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νέα νομοθετική πρωτοβουλία, προσθέτοντας πως την Δευτέρα καταθέτει νέο σχέδιο νόμου. 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε σαφές πως τα χρήματα θα επιστραφούν στους υπερθεματιστές των τηλεοπτικών αδειών. 
Με τη νομοθετική πρωτοβουλία που προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στη δήλωση της, επί της ουσίας, όπως ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης, μέχρι να υπάρξει αδειοδότηση από το ΕΣΡ, όποιος θέλει να εκπέμπει θα πρέπει να πάρει βεβαίωση προσωρινής άδειας. Για να την πάρει θα πρέπει να πληρώσει και να τηρήσει τις νόμιμες προϋποθέσεις για απασχόληση, υποδομές και πρόγραμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, στο νόμο θα υπάρχει έκδοση βεβαίωσης λειτουργίας για μια καταρχήν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Θα έχει όρους, μικρή προθεσμία και αυτοί που είναι στον αέρα ήδη, θα μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία. Θα έχει τίμημα που μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ κανείς δε ξέρει σε τι ποσό θα φτάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: