Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα Δημοκρατίας, επιστρέφουμε στο κανονικό πρόγραμμα

METADOTIKO 08


Ζήσαμε 6 μήνες που θα μείνουν στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

6 μήνες, στους οποίους η Δημοκρατία πάλεψε με νύχια και με δόντια απέναντι στα παντοδύναμα κοράκια της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.

6 μήνες με πολλά σκαμπανεβάσματα, που άλλες φορές φαινόταν η Δημοκρατία να κερδίζει και άλλες φορές το γερμανικό Τέρας.

Επειδή, όμως, τα όνειρα κρατούν λίγο, κάποια στιγμή ξυπνήσαμε έχοντας δυο χέρια στο λαιμό να μας στραγγαλίζουν, ζητώντας τα λεφτά ή τη ζωή μας.


Και κάπως έτσι, υπό συνθήκες πλήρους πολιτικού, οικονομικού, τραπεζικού, στρατηγικού και εθνικού στραγγαλισμού, υπήρχαν δυο επιλογές: υπερήφανη συνέχιση μέχρι τέλους ενός άνισου (και μάλλον χαμένου) πολέμου ή ταπεινωτική συνθηκολόγηση και κατάπαυση του πυρός μέχρι νεωτέρας, με βέβαιη καθίζηση.

Δεν ξέρω τί ήταν καλύτερο να επιλεγεί. Η ψυχή μου σίγουρα λέει το πρώτο, η λογική μου όμως αμφιταλαντεύεται μεταξύ δύο κάκιστων επιλογών, όπου το μη χείρον είναι… χειρότερο και όχι βέλτιστο!

Οι 6 μήνες αυτοί είναι ισχυρή παρακαταθήκη για το άμεσο μέλλον. Και κυρίως η κορύφωσή τους με το δημοψήφισμα.

Αυτό το συντριπτικό ΟΧΙ δεν παραγράφεται από καμία κυβερνητική απόφαση. Ο 6μηνος αγώνας της κυβέρνησης Τσίπρα και Βαρουφάκη έφερε την Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου. Το υπερήφανο ΟΧΙ του λαού μας σάλπισε τη δημοκρατία και την αρχή του τέλους της Ευρω-κρατίας, η οποία πλέον οδεύει ταχέως προς την αλλαγή της ή την καταστροφή της.

Ούτε ο πόλεμος στα βουνά της Πίνδου ούτε το Ρούπελ ούτε η μάχη της Κρήτης έφεραν την πολυπόθητη Νίκη. Πλήγματα καταφέραμε και τότε, ώσπου ήρθε η εξαναγκασμένη συνθηκολόγηση. Είχε ήδη ανοίξει όμως ο δρόμος για τη μεγάλη Νίκη. Σαλπίσαμε και τότε την αρχή της παγκόσμιας αντίστασης απέναντι στον Άξονα. Και σήμερα -τηρουμένων των αναλογιών- αυτό έχουμε κάνει.

Η κυβέρνηση λίγο πριν το τέλος λύγισε υπό το βάρος του εκβιασμού του Τέρατος. Από σήμερα η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε «πρόγραμμα» (σ.σ. μνημόνιο) και η Δημοκρατία αναστέλλεται μερικώς, αφού η συνθηκολόγηση έχει και απώλειες στην εθνική κυριαρχία. Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί εδώ και 5 χρόνια, έγινε μια δημοκρατική παλινόρθωση το 6μηνο που μας πέρασε και τώρα επιστρέφουμε στην προτέρα κατάσταση.

Μια μεγάλη μάχη χάθηκε. Δε χάθηκε και ο πόλεμος. Οι αγώνες δεν κρίνονται σε μια μέρα. Θα συνεχίσουμε.

Ίσα ίσα που καταφέραμε το πρώτο σοβαρό πλήγμα στο παντοδύναμο Τέρας που αντιπαλέψαμε. Πλήγμα που οδηγεί σε σηψαιμία και δεδομένα πλέον θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σωτήρια εγχείρηση, ακρωτηριασμό ή και θάνατο.

Το Τέρας είναι πια πληγωμένο. Και αυτό είναι το δικό μας έργο. Και τώρα, μετά από 6 μήνες δημοκρατίας, επιστρέφουμε στο κανονικό πρόγραμμα.

METADOTIKO 09
Πηγή: toixo-toixo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: