Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ευρύ προβάδισμα και αυτοδυναμία δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση



Με 21 μονάδες προηγείται το κυβερνών κόμμα έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών».


Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου. Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες. Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση αυτή την στιγμή από την παρούσα Βουλή το 24% απαντά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επίσης 24% απαντά οικουμενική και μόνο 6% απαντά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ενώ 36% απαντά «άλλο».

Το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.

Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.

Επιπλέον το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: