Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Reuters: Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος έχει μετατοπιστεί σημαντικά

ΕΥΡΩ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Tι αποκαλύπτει αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών

Διαφορετική χαρακτηρίζει πλέον τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αφού όπως επισημαίνει οι διαπραγματεύσεις αφορούν πλέον στη μορφή και το μέγεθος της αναδιάρθρωσης.
«Πριν από δύο εβδομάδες, η συζήτηση εστιαζόταν στο εάν θα υπάρξει αναδιάρθρωση» αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος. Σήμερα, η συζήτηση έχει μετατοπιστεί σημαντικά, καθώς το ερώτημα συνίσταται στη μορφή και το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί έκανε λόγο για συμφωνία των πιστωτών της Ελλάδας να παράσχουν ελάφρυνση χρέους εφόσον η κυβέρνηση μπορέσει να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης.
«Το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει αυτό», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης και αρωγής».
Παράλληλα ο Μοσκοβισί απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους.
«Υπάρχει αντίσταση σε όλη την Ευρώπη στο να γίνει ένα κούρεμα. Στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία», εξήγησε. «Δεν είναι αναδιάρθρωση. Είναι ανασχεδιασμός» είπε.
Δημοσίευση σχολίου