Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Στην Κεντρική Επιτροπή οι τελικές αποφάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και το εσωκομματικό δημοψήφισμα...


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμποντας τις τελικές αποφάσεις στην κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συγκληθεί την Πέμπτη.
Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στο άμεσο μέλλον, έχοντας ως καταρχήν δεδομένη την... πρόταση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας η οποία προτείνει την σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο.
Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.
Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.
Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συμμετοχής του σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλειοψηφία της ΠΓ, κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.Έτσι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί την Πέμπτη να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η ΚΕ στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Αντιδράσεις για το ενδεχόμενο εσωκομματικού δημοψηφίσματος
Αντίθετοι στην πρόταση της πλειοψηφίας για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος εμφανίζονται με δήλωσή τους τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Όπως αναφέρουν οι Αντώνης Νταβανέλος, Στάθης Λεουτσάκος και Σόφη Παπαδόγιαννη "θα είναι τουλάχιστο παράδοξο λίγες εβδομάδες μετά το μεγάλο "ΟΧΙ " στο λαϊκό δημοψήφισμα, το κόμμα που πρωτοστάτησε στη μάχη της 5ης Ιούλη να ζητά τώρα από τα μέλη του να εγκρίνουν το ΝΑΙ στο Μνημόνιο 3".
Μάλιστα καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο Μνημόνιο και να προχωρήσει ενεργοποιώντας τον λαϊκό παράγοντα στον σχεδιασμό της εναλλακτικής λύσης στους εκβιασμούς των δανειστών.

Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Το ένοχο κατεστημένο της χώρας, μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση, αποθρασύνθηκε και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί το Plan B και να αρχίσουν να διώκονται ποινικά όσοι το υποστηρίζουν.
Αν το κατεστημένο της μνημονιακής υποτέλειας της χώρας, αντί να πληρώσει για την καταστροφή, πιστεύει ότι μπορεί να βγει και από πάνω και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μετεμφυλιακή αρένα είναι πικρά γελασμένο.
Το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού δεν ηττήθηκε ούτε έχει παραδοθεί βορά στη χλεύη των ηττημένων. Ο αγώνας για το "ΟΧΙ" συνεχίζεται μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: