Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι #thisisacoup

Κυνική ομολογία


O Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πίτερ Καζμίρ υπήρξε από τους πιο πιστούς, «λοχαγούς» του Σόιμπλε κατά τη διαπραγμάτευση, ο οποίος αναλάμβανε να λέει δημόσια ότι δεν ήθελε - ή δεν μπορούσε - να πει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Με τη διαπραγμάτευση να έχει πλέον τελειώσει και μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επώδυνης για την Ελλάδα συμφωνίας, ο Σλοβάκος υπουργός δεν διστάζει να προβεί στην κυνική ομολογία ότι η Ελλάδα τιμωρήθηκε με αυτή εξαιτίας της «ελληνικής Άνοιξης».
Σε tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πίτερ Καζίμιρ ανέφερε: Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με την Ελλάδα είναι σκληρή για την Αθήνα γιατί είναι το αποτέλεσμα της «ελληνικής Άνοιξης».

Λέγοντας άνοιξη εννοεί την “ανοιξη της Πράγας”...
Η κυνική ομολογία ενός εκ των σημαιοφόρων του Grexit, που κατά την πεντάμηνη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη «διέπρεψε» στην αποστολή, πραγματικών ή ανύπαρκτων τελεσιγράφων προς την Ελλάδα και «έγραψε» πολλά σενάρια καταστροφής, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης… που την ίδια στιγμή συζητούσε ότι #thisisacoup.
Έπειτα από τις αντιδράσεις ο Καζίμιρ εξαφάνισε την ανάρτηση κι έγινε… λαγός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε. Ανάμεσα στους πολιτικούς ανταποκριτές το παρατσούκλι του είναι… ο «λαγός του Σόιμπλε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: