Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μέχρι πότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σημίτης;

Μέχρι πότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σημίτης;

Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ο ελληνικός λαός περιμένει... καρτερικά τη στιγμή που πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας θα κληθούν από την ελληνική δικαιοσύνη να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους, τη διαχείριση των δημοσίων εσόδων – εξόδων και την εφαρμογή της αδιέξοδης πολιτικής τους, η οποία σήμερα τους έχει όλους ξεγυμνώσει - Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος ξεσκεπάζει τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Σημίτη.
Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα www.olympia.gr , ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Δημήτρης Καμμένος, σπεύδει να ζητήσει ουσιαστικά την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Σημίτη, παρουσιάζοντας μια σειρά πεπραγμένων της κυβέρνησής του. Και ομολογουμένως, όσα καταγράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο από τον κ. Καμμένο, είναι εξοργιστικά συγκλονιστικά και αποδεικνύουν το ξέφρενο... πάρτι δισεκατομμυρίων που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού.
Του πολιτικού που και αυτός έσπευσε να βγει στην... επιφάνεια πριν το δημοψήφισμα και να συμβουλεύσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει... ΝΑΙ. Προφανώς, για να συνεχίσει να απολαμβάνει της ασυλίας και της προστασίας που του παρέχει το... γερμανοκεντρικό σύστημα ελέγχου, έτσι όπως αυτό έχει απλωθεί πάνω από την Ελλάδα.
Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο Δημήτρης Καμμένος στο Olympia.gr:
«Επί κυβερνήσεως Σημίτη:
• Από τον Οκτώβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 1997 είχαν ψηφισθεί 42 νομοσχέδια, με τα οποία διαγράφηκαν χρέη ύψους 702 δισ. δρχ.
• Διέγραψαν χρέη ύψους 600 δισ. δρχ. από τον ΟΣΕ και χρέη ύψους 1 τρισ. δρχ. από τον ΟΑΣΑ.
• 600 δισ. δρχ. για την Ολυμπιακή
• 250 δισ. δρχ. για τα υποτιθέμενα χρέη αγροτικών συνεταιρισμών
• Έκρυψαν χρέος 2,5 τρισ. δρχ. που προήρχετο από καταπτώσεις εγγυήσεων που
έδινε το Δημόσιο στις ΔΕΚΟ και που υποχρεώθηκε να πληρώσει το Δημόσιο.
ΣΗΜΙΤΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
• Δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων
Τον Ιανουάριο του 1997 παρατηρήθηκε μείωση του ενδιαφέροντος των αποταμιευτών στην αγορά τίτλων του δημοσίου, εντόκων γραμματίων και ομολόγων, κυρίως για το λόγο ότι τα επιτόκιά τους είχαν αρχίσει να μειώνονται. Στο πρόβλημα αυτό η τότε κυβέρνηση Σημίτη σκέφτηκε να δώσει τη δική της λύση, η οποία όμως, μάλλον θα απέβαινε επιζήμια των ασφαλιστικών φορέων και των ΔΕΚΟ, καθώς σκέφτηκε να «δεσμεύσει» τα διαθέσιμά τους και να τα τοποθετήσει σε τίτλους του δημοσίου.
• Κρατικά ομόλογα τα αποθεματικά των ταμείων
Έτσι, παρά την αρχική αντίθεση του τότε υπουργού εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τελικά κατετέθη σε νομοσχέδιο στη Βουλή, τροπολογία που υπέγραφαν ο τότε υπουργός εργασίας και οικονομίας – οικονομικών κ.κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Γιάννος Παπαντωνίου, με την οποία τα αποθεματικά 236 ασφαλιστικών ταμείων και 51 ΔΕΚΟ, συνολικού ύψους 2.3 τρισεκ. δραχμών. που βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας και δεν είχαν επενδυθεί, τοποθετήθηκαν σε τίτλους του δημοσίου, δηλαδή σε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα. Η σχετική τροπολογία κατετέθη στη Βουλή στις 16 Φεβρουαρίου 1997 και στη συνέχεια έγινε νόμος του κράτους.
Με αυτή τη διάταξη, όπως είπαν τότε πηγές των ασφαλιστικών ταμείων, περιήλθε στη δικαιοδοσία του υπουργείου οικονομικών το 81% των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς το υπόλοιπο 19% από αυτά, διαχειριζόταν το κάθε ταμείο, σύμφωνα με το καθεστώς που καθιερώθηκε με νόμο από το 1990.
Ήτοι, το 9% του αποθεματικού του διαχειριζόταν κάθε ταμείο και το υπόλοιπο 10% ήταν «υποχρεωτική» κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Βέβαια, δύο χρόνια αργότερα, όταν η κυβέρνηση Σημίτη ενεπλάκη στη διαδικασία στήριξης του... χρηματιστηρίου, τότε άλλαξε το σχετικό νόμο και επέτρεψε στις διορισμένες από την κυβέρνηση διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στην αγορά μετοχών, με αποτέλεσμα βέβαια να υποστούν ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων δραχμών.
Επίσης, στο παρελθόν, υπήρξαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδας δάνειζε τα αποθεματικά των ταμείων μας σε βιομήχανους και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ...». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: