Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας (στα χνάρια του Μπλερ) φτιάχνει δικό του κόμμα.

Ο πειρασμός ήταν εξαρχής μεγάλος, και φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να… ενδώσει.
Αξιοποιώντας τη χαώδη απόσταση που τον χωρίζει από το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο Πρωθυπουργός δείχνει έτοιμος να
ακολουθήσει το παράδειγμα του Τόνι Μπλερ και να ηγηθεί ενός “δικού του” κόμματος.
Όταν πριν από σχεδόν δυο δεκαετίες ο Τόνι Μπλερ ανέλαβε τα ηνία των Εργατικών, δεν έχασε χρόνο, κεφαλαιοποίησε την προσωπική δημοφιλία του και την προσδοκία αλλαγής που καλλιεργούσε στη βρετανική κοινωνία, και προχώρησε στη μετεξέλιξη του κόμματος σε “Νέοι Εργατικοί”.
Ένα κόμμα που μπορεί να μην άλλαξε… ΑΦΜ, σφραγίδα και γραφεία, άλλαξε ωστόσο πολιτική φυσιογνωμία, αφήνοντας τον Σοσιαλισμό και τα άκρα, επιλέγοντας να ακολουθήσει τον Τρίτο Δρόμο.
Κάπως έτσι, ο Τόνι Μπλερ κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και οι Νέοι Εργατικοί να βρεθούν στη διακυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας για μια δεκαετία.
Το παράδειγμα αυτό έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ήδη “φθαρμένο προϊόν”, και περιπτώσεις ηγετικών στελεχών όπως της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Γιάνη Βαρουφάκη προκαλούν, είτε θυμηδία (οι δυο πρώτοι) είτε οργή (ο πρώην ΥΠΟΙΚ) σε μια κοινωνία η οποία βασανίζεται λόγω των σκληρών μέτρων της τελευταίας πενταετίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν βάζει στο τραπέζι της σκακιέρας, είτε τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς, είτε τη δημιουργία ενός νέου φορέα, με τον ίδιο στο επίκεντρο.
Πηγή:  ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: