Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ


Ο τελευταίος νοσταλγός του Σημίτη ξαναχτυπά στρεφόμενος ξανά
κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας
Είναι, εδώ και χρόνια, γνωστός ο φθόνος του Πρετεντέρη κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, κυρίως λόγω της στενής σχέσης του με τον Κώστα Καραμανλή. Τον οποίο ο Πρετεντέρης μισεί κυριολεκτικώς, διότι διέλυσε το «μύθο» του μέντορά του, του Σημίτη, του Πρωθυπουργού του Παπαντωνίου και του Τσοχατζόπουλου. Για τους οποίους ο Πρετεντέρης δεν έγραψε κουβέντα όταν «λήστευαν» το Χρηματιστήριο και όταν έπαιρναν τις μίζες αντιστοίχως. Α, να μην ξεχνάμε κι από πάνω ότι τα τελευταία χρόνια είναι το τελευταίος «θαυμαστής» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ναι αυτού του μεγάλου «αστέρα» της πολιτικής που τον εκτιμούσαν τόσο πολύ στο ΠΑΣΟΚ ώστε τον αντικατέστησαν με τη Φώφη Γεννηματά!
Από τον καιρό όμως που ο Προκόπης Παυλόπουλος έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πρετεντέρης ξεπέρασε σε δηλητήριο τον «οφιώδη» εαυτό του.
Τελευταίο «δῆγμα» γραφής το άρθρο του στο αυριανό ΒΗΜΑ. Εδώ όλος ο Τύπος, γραπτός και ηλεκτρονικός, εκθειάζει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τον εθνικό ενωτικό του ρόλο αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα –ακόμη και το ίδιο το ΒΗΜΑ, γραπτό και ηλεκτρονικό- και ο Πρετεντέρης το χαβά του! Ο αθεόφοβος τα έβαλε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι ο τελευταίος, στο μήνυμά του για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είπε ότι πρέπει να παραμείνουμε πάση θυσία στην Ευρώπη και ν’ αγωνισθούμε για να ξαναβρεί η Ευρώπη τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της! Ρωτάει λοιπόν ειρωνικά ο ανεκδιήγητος Πρετεντέρης αν υπάρχουν άλλοι ευρωπαίοι πλην Παυλόπουλου που πιστεύουν το ίδιο!!! Να του θυμίσουμε λοιπόν μερικούς, που μέμφονται ανοιχτά την Ευρώπη για τη νεοφιλελεύθερη αλά Σόιμπλε πολιτική της, για να βγει από την τύφλα του φθόνου του: Χέλμουτ Σμιτ, Ζακ Ντελόρ από τους παλαιότερους, στους οποίους πρέπει να προστεθεί ο κορυφαίος εν ζωή γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας. Και από τους νεότερους ο ίδιος ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος είπε «τι Ευρώπη είναι αυτή» το βράδυ της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό!!
Αλλά τι να περιμένεις από τον Πρετεντέρη; Για τον οποίο άσπονδοι φίλοι και συνάδελφοί του λένε πως αν βγάλει τη χολή του καμιά μέρα θα χάσει το σύνολο της «προσωπικότητάς» του!!!
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: