Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Βαρύτατες κατηγορίες για πασίγνωστο εφοπλιστή - μεγαλομέτοχο καναλιών

Εφοπλιστής

Εφοπλιστής
“ Όλα στο φως ”
Για εκβιασμούς, ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διώκεται γνωστός επιχειρηματίας – εφοπλιστής, ο οποίος μαζί με στενό του συνεργάτη, αλλά και με πρώην αστυνομικούς, αποτελούσαν (σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα) μέλη εγκληματικής οργάνωσης που σκοπό είχε κυρίως τη διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Ήδη, σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή όσο και του στενού του συνεργάτη ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές απαγόρευσαν την έξοδό τους από τη χώρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, ο γνωστός εφοπλιστής, ο οποίος μάλιστα είχε προφυλακιστεί για δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζα, της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος και η οποία δεν ανακεφαλαιοποιήθηκε, οργάνωσε με πρώην αστυνομικούς και μπράβους ολόκληρο «σύστημα» εκβιασμών και απειλών με ξυλοδαρμούς, αλλά μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί 30 σελίδες, περιγράφονται οι μέθοδοι που εφάρμοζε η εν λόγω «συμμορία» για να τακτοποιηθούν δια της βίας και με σκληρές συμπεριφορές οικονομικά θέματα ή να τεθούν σε άλλη βάση αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες για οικονομικά θέματα.

Μεταξύ των θυμάτων, ορισμένα από τα οποία κατήγγειλαν τα βίαια περιστατικά σε βάρος τους, υπήρξε και δικηγόρος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς, ενώ στη λίστα των ατόμων που δέχθηκαν εκβιασμούς, εκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και άλλα, μετέχουν και γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Πέραν της διεύθυνσης και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνουν το γνωστό εφοπλιστή, τον άλλοτε στενό του συνεργάτη (και αυτός είχε δικαστικές εμπλοκές και είχε προσωρινά κρατηθεί), αλλά και τους μετέχοντες στη «συμμορία»: μπράβους και πρώην αστυνομικούς, ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για εκβίαση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, σκοπούμενη σωματική βλάβη, απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Επίσης βαρύνονται και με άλλα αδικήματα όπως υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολούθησης, όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες».

Οι μετέχοντες στην «ομάδα κρούσης» που διέπραττε τα πάσης φύσεως εγκλήματα κατά το εισαγγελικό πόρισμα, είχε συγκροτηθεί από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς μπράβους, κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Οι «επικεφαλής» της εγκληματικής οργάνωσης, ο γνωστός εφοπλιστής και ο στενός του συνεργάτης είχαν – κατά το εισαγγελικό πόρισμα – εφοδιαστεί και με δικό τους βαλιτσάκι που έκαναν παρακολουθήσεις των θυμάτων τους, αλλά και συνεργατών τους, για να ελέγχουν την υλοποίηση των σχεδίων τους, ενώ στο πόρισμα σημειώνονται και λεπτομέρειες ανατριχιαστικών μεθόδων που εφάρμοζε η «συμμορία»

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: