Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Μπόμπολας ανακοίνωσε στους εργαζόμενους του ότι καταρρέει

Ο Φώτης Μπόμπολας

Ο Φώτης Μπόμπολας

“ Απολύσεις, περικοπές και εκ περιτροπής εργασία στη γαλέρα του Φώτη Μπόμπολα ”
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 14:52

Ο Φώτης Μπόμπολας οραματίζεται να μετατρέψει τον Πήγασο σε... σύγχρονη γαλέρα! Κάλεσε λοιπόν τους εκπροσώπους των εργαζομένων όλων των μέσων και όλων των ειδικοτήτων και τους ενημέρωσε για το σχέδιο… εξόντωσής τους.

Τους είπε ότι την Παρασκευή, άντε την προσεχή  Δευτέρα, θα καλέσει τους διευθυντές για να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα εξυγίανσης του άλλοτε ισχυρού συγκροτήματος. Το οποίο θα περιλαμβάνει:

· Εκ περιτροπής εργασία- σα να λέμε δηλαδή ότι οι δημοσιογράφοι θα δίνουν ρεπορτάζ Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο θα… ξύνονται.
· Μειώσεις μισθών κατά 20%
· Νέες απολύσεις

Τους είπε επίσης ότι η έκδοση της εφημερίδας Εθνος θα συνεχιστεί με 32 σελίδες και πως είναι.. άγνωστο πότε το φύλλο θα επανέλθει στην κανονική του μορφή.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Ακόμα και έτσι, δύσκολα θα τις κρατήσει (εν ζωή) τις εφημερίδες!

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν μερικά από τα όσα λέει αποτελούν πιέσεις κι εκβιασμούς ώστε οι εργαζόμενοι να συναινέσουν στις μεσαιωνικές συνθήκες που ο… σοφός Φώτης σκέφτεται να επιβάλλει.

Σκεφτόμαστε ωστόσο ότι τα σχέδια (τα λέμε «σχέδια» για να πούμε και καμιά μ@λ@κί@) αυτού του είδους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε απαξίωση και λουκέτο. Φανταζόμαστε ότι ο κύριος Γιώργος δεν θα αισθάνεται και τόσο ευτυχής για τις ιδέες που έχει τo «καμάρι» του.

- πηγή: enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: